Praktični saveti za uređenje malih prostora

Praktični saveti za uređenje
malih prostora

Enterijer i njegovo uređenje često nam zadaje glavobolje. Kada nam dosadi prostor u kojem živimo uglavnom  želimo da ga začinimo estetičnim, upadljivim detaljima. Ono što nam je nekada možda potrebnije, jeste praktičniji prostor. Stoga doprinos koji je značajniji za naš dom jeste oduzimanje. Ukoliko je naš prostor manjih dimenzija stvaranje minimalističkog duha pomoći će nam da se otarasimo viška koji nam predstavlja teret, više nego što doprinosi estetičnosti našeg doma. Ukoliko su vam neophodni saveti za uređenje, evo nekoliko naših.

Uređivanje dnevne sobe uglavnom podrazumeva unošenje kauča. Međutim, šta bi se desilo kada biste umesto kauča dodali kul fotelje ili čak minimalističke stolice? Ovako će vaša dnevna soba postati praktičnija i omogući će vam dinamičnija druženja i više prostora ukoliko se više ljudi nalazi u njoj.

Ukoliko imate lep drveni pod, nemojte da ga prekrivate tepisima i prostirkama. Pustite pod da diše. On je estetičan sam za sebe. Takođe, zidovi od cigle, kamena ili nekog drugog upadljivog materija, vole da budu goli. Glomazna umetnička dela samo će smanjiti prostor i ukoliko se ne vodi dovoljno računa, stvoriće se utisak neartikulisanosti.

Minimilastički stil, ipak, nije po svačijem ukusu. Ako ste ljubitelj ekscentričnih komada, ne brinite. Vaš dom i dalje možete da učinite praktičnim. Ovo su naši saveti za uređenje. Kameni zid, kamin i ograda od prirodnog drveta koji privlače poglede, takođe mogu da zauzmu centralno mesto u vašem prostoru, ukoliko se tamo nalaze pažljivo odabrani i estetični stolica, kauč i tepih.

Zavirili smo u IKEU i umesto vas pronašli nekoliko fotelja koje će vaš mali prostor učiniti otvorenijim i praktičnijim.

Fotelja VIMLE
Fotelja STRANDMON
Fotelja POÄNG

Foto: Unsplash, IKEA

Učitati još
Zatvori