Poznata influenserka Pernille Teisbaek otvorila je vrata svog bajkovitog skandi doma
Poznata influenserka Pernille Teisbaek otvorila je vrata svog bajkovitog skandi doma

Poznata influenserka Pernille Teisbaek otvorila je vrata svog bajkovitog skandi doma

Pernille Teisbaek jedna je od najpoznatijih skandinavskih stilistkinja i influenserka. Rodom je iz Danske, ali možemo reći kako se njen uticaj nije zadržao na skandinavskom prostoru već je prerastao na svetski nivo. O tome koliko je njen uticaj veliki svedoči i njena uloga kreativne modne savetnice za mnoge svetske brendove. Osim što volimo Pernillein modni izražaj i stil, sa sigurnošću možemo reći kako obožavamo i njen skandi dom iz snova.

Stilistkinja, kreativna modna savetnica i influenserka s jednim od najlepših domova koje smo videli

Pronaći dom iz snova prava je retkost, ipak Pernille Teisbaek i njenom suprugu Phillipu Lotku pošlo je za rukom. Prvo su kupili samo prizemlje kuće u zapadnom Kopenhagenu, a nešto kasnije uspeli su da kupe i gornji sprat. Renoviranje cele kuće trajala je oko 8 meseci, a s obzirom na to da je građena 1875. godine i nije bila dobro očuvana, bilo je potrebno krenuti od nule. Ovo je bio izazov koji su Pernille i Phillip odlučili da prihvate, i zasigurno se isplatilo rizikovati jer im dom zaista izgleda impresivno.

Dom Pernille Teisbaek nas je oduševio

Pernille i Phillip omogućili su pogled u svoj bajkoviti dom u nemačkom Architectural Digest magazinu. Kažemo bajkoviti upravo zato što su gredena plafonu njihovog doma inspirirane bajkama. Želeći da stvore klasičnu atmosferu s dozom iznenađenja, par je odlučio da angažuje umetnika Petera Mollera koji je kreirao svojevrsni hommage bajkama Hansa Christiana Andersena na plafonima. Osim prekrasnih plafona, zakrivljeno stepenište jedan je od središnjih delova cele kuće. Skladno povezuje donji i gornji sprat na kojem se nalazi najdraža prostorija Pernille – spavaća soba. Ističe kako je njena spavaća soba svojevrsno savršenstvo u kojem na dnevnoj bazi pronalazi mir. Ceo video pogledajte ovde:

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori