Pantry goals: Staklene posude za hranu koje će ulepšati i uneti red u svaku kuhinju
Pantry goals: Staklene posude za hranu koje će ulepšati i uneti red u svaku kuhinju

Pantry goals: Staklene posude za hranu koje će ulepšati i uneti red u svaku kuhinju

Uredni, pregledni i čisti kuhinjski ormarići i funkcionalno organizovane posude za spremanje hrane znatno će olakšati ne samo kuhanje, već i svakodnevni život. Osim toga, naravno, prostor čine lepšim i privlačnijim. U svetu je poznat trend nazvan „pantry goals„, a odnosi se na savršeno posložene kuhinjske ormariće pune staklenih posuda s hranom, poslagane po veličini, boji ili tipu namirnica. Svaka posuda ima etiketu s nazivom namirnice radi lakšeg snalaženja.Ljudi širom sveta fotografišu svoje estetski privlačne kuhinjske police i tako inspirišu druge da „srede“ stvari u svojim domovima. Različiti oblici posuda, različiti materijali poklopaca i etikete za nazive čine svaku policu drugačijom. Moramo priznati da ima nešto u tome; osećaj kada je sve na svome mestu, kada je čisto, lepo i pregledno, stvara onaj satisfying moment kojem svi težimo. Ovaj zabavan trend, priznajemo, osvojio je i nas, a u nastavku se inspirišite fotografijama i saznajte gde možete da kupite najljepše posude za čuvanje hrane.

Postignite svoj pantry goal

Za početak, ispraznite i dobro očistite sve police, ladice i ormariće u kojima držite hranu. Pretpostavimo li da ste nabavili staklene posude, posao može početi. Svu hranu koja vam stoji u vrećicama ili kartonskim pakovanjima, poput pirinča, testenine, ovsenih pahuljica, šećera, soli i kafe, potrebno je preseliti u čiste i suve staklene posude. Ne samo da će vam biti lakše i preglednije da se snađete kada vam nešto zatreba, već se hrana neće rasipavati uokolo niti kvariti.

Kada je reč o organizaciji, sve namirnice možete organizovati prema kategorijama: žitarice, testenine, brašna, orašasti plodovi, pahuljice za doručak, keksevi, začini. Ne zaboravite na papiriće ili nalepnice da napišete naziv namirnice. Postoje i pantry fanatici koji cele zidove pretvaraju u prostor za slaganje ovih staklenih posuda. Ali, s obzirom na to da je retko srećnika s toliko prostora, najvažnija je dobra organizacija kako bi svoju savršenu kuhinju postigli i s malim prostorom za čuvanje hrane. Svaki će dom na ovaj način dobiti jedan topao, moderan touch, a staklene posude će ujedno biti i minimalistički dekor koji će podići i osvežiti prostor.

I vaše police i kuhinjski ormarići mogu izgledati ovako, a najljepše staklene posude za spremanje hrane pronašli smo u Ikei i Zari Home, a mogu se pronaći i u brojnim online shopovima.

Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Ikea
Ikea

Foto: Instagram, Zara Home, Ikea

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori