Ovim jednostavnim trikovima unesite ‘summer vibes’ u svoj dom
Ovim jednostavnim trikovima unesite ‘summer vibes’ u svoj dom

Ovim jednostavnim trikovima unesite
‘summer vibes’ u svoj dom

Letnji dani vreme su opuštanja, druženja, i posebno uživanja u životu. Upravo leti sve se menja, od odeće koju nosimo pa do laganije hrane koju jedemo. Mnogi bi rekli kako se leti jednostavnije živi, a u skladu sa time i naš životni prostor bi trebao biti ‘prozračniji’. Bez brige, nisu potrebni veliki zahvati kako biste enterijer leti učinili primereniji dugim i toplim danima. Potrebno je uvesti tek nekoliko sitnica kako biste i u zatvorenom prostoru osetili taj ‘letnji vibe’.

Elementi prirode

Već se dosta govorilo o elementima prirode i prirodnim materijalima uklopljenim u enterijere. Udobnost i povezanost s prirodom svakako je nešto što asocira na tople dane, a taj je osećaj jednostavno postići i tako da se okružite kućnim biljkama. Pronađite neke koje odgovaraju vašem prostoru i navikama, a upravo će one udahnuti novi život prostoru u kojem boravite.

Ukoliko niste prava osoba za održavanje biljaka u teglama (bez brige, niste jedini), dovoljno je i strateški pozicionirati buket cveća. Neka bude u vazi od prirodnog materijala, poput glinenih i ručno rađenih koje se savršeno uklapaju u svaki tip prostora.

 

Statement ogledalo

Kada pričamo o prirodnom svetlu u prostoru, zlatno pravilo glasi – što više, to bolje. Pogotovo ako želite stvoriti osećaj otvorenog i prozračnog enterijera. Međutim, neke zgrade ili kuće jednostavno nemaju tako velike izvore prirodne svetlosti. Tada vam u pomoć mogu priskočiti ogledala koja će reflektovati prirodnu svetlost koja ulazi u prostoriju i automatski je vizualno povećati i učiniti ugodnijom za boravak. Statement ogledala danas je moguće naći po pristupačnim cenama, a definitivno će privući poglede.

Posteljina u svetlijim bojama

Pamuk i lan materijali su koje zbog prozračnosti leti jednostavno obožavamo. Uz to, u svetlije boje će takođe uneti svežinu u prostor i učiniti ga oazom opuštanja kakva i priliči letu. Ovde će se takođe savršeno uklopiti i letnji printovi i boje kao što su plava i žuta koje će automatski popraviti raspoloženje.

Sto kao pravo remek delo

Letnji obroci savršena su prilika da pustite mašti na volju i pokažete svoju kreativnost. Dekoracije stola do izražaja posebno dolaze leti kada je u njih moguće ukomponovati razno sezonsko cveće, voće I povrće. Zanimljivi tanjiri sa šarama, neobične čaše ili pak vaze u bojama ono su što će svaki sto učiniti zanimljivim i granice ovde zaista ne postoje. Zato, neka ove godine letnja okupljanja budu upravo oko stola koji odiše posebnošću.

 

Osvežite tamne zidove

Tamni zidovi mogu biti zaista predivan detalj u kući ili stanu, međutim, dolaskom toplijih dana i lepšeg vremena poželjno ih je osvežiti s malo kontrastnih boja. To ćete najlakše učiniti slikama ili fotografijama koje će kao detalji privući pažnju. Na zidove takođe možete staviti i police za biljke, ograničenja ne postoje.

Takođe, mnogi se dizajneri enterijera odlučuju na razmeštaj u prostoru. To može biti čak i zamena pozicije kauča, stola ili nečega trećeg. Nov razmeštaj uvek udahne i novi život prostoru, a upravo leto je savršeno vreme za takve eksperimente.

 

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori