Ovaj studio iz Barselone ima najposebniju rasvetu za svaki interijer

Ovaj studio iz Barselone ima najposebniju
rasvetu za svaki interijer

Jedna od najzanimljivijih kompanija kada je rasveta u pitanju svakako je Vibia sa sedištem u Barseloni. Tim dizajnera kreira rasvetu koja se jednostavno može uklopiti u svaki interijer, a često sarađuju sa brojnim dizajnerima izvan svoje matične kuće. Tako su sada predstavili kolaboraciju sa nemačkim dizajnerom Stefanom Diezom. Kolekcija je nazvana Plusminus.

Reč je o zaista posebnoj kolekciji koja nosi pomalo industrijskog duha, a istovremeno deluje jako elegantno. Ključ dizajna su trake koje podsećaju na pojaseve i koje se mogu postaviti i učvrstiti onako kako vama odgovara. Na tim trakama nalaze se lampe u različitim bojama i oblicima, a dizajneru je cilj bio fleksibilnost rasvete bez obzira na veličinu i namenu prostorije u kojoj se nalazi.

Odstupanje od tradicionalnih podela

Šest vrsta rasvetnih elemenata može se spojiti vremenom, a postavljanje je izuzetno jednostavno. Uklanjanje pojedinačnog rasvetnog tela takođe nikada nije bilo lakše, a Diez je ovime pametno dao temelje za prostor koji se može neprestano menjati, u zavisnosti od potreba i želja.

Iz Vibie su naglasili kako Plusminus kolekcija odstupa od nekih tradicionalnih podela koje su nastale između dekorativne i jednostavnije, arhitektonske rasvete. Sada je tu jedinstveni sastav koji svakom korisniku daje potpunu slobodu da od rasvete napravi svoju, autentičnu priču. Iako je Plusminus kolekcija zamišljena kao ‘uradi sam’ projekat, iz Vibie naglašavaju kako rasveta dolazi i u unapred formiranim oblicima koji će se jednostavno uklopiti u prostor.

Vibia je brend koji je već dobro poznat među svim zaljubljenicima u interijer. Svojim radom već godinama ruše neke tradicionalne norme kad je rasveta u pitanju. Cilj im je ne samo uklopiti rasvetu u neki prostor, već da stvore osećaj kako je ona tamo bila prirodno. Upravo holistički pristup uređenju je, smatraju, osnova prijatne svakodnevnice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori