Nova IKEA kolekcija inspirisana brigom za sebe
Nova IKEA kolekcija inspirisana brigom za sebe

Nova IKEA kolekcija
inspirisana brigom za sebe

Švedska kompanija nameštaja IKEA predstavila je novu kolekciju VÅRDANDE. Nova IKEA kolekcija osmišljena je u partnerstvu sa pet azijskih socijalnih predzeća. Ova preduzeća omogućavaju bolji svakodnevni život osetljivih grupa kroz dugoročne prilike za njihovo zapošljavanje i unapređenje kvaliteta života.

IKEA

Nova VÅRDANDE kolekcija inspirisana je brigom za sebe. Sama reč VÅRDANDE na švedskom znači negujući. U skladu sa svojim značenjem, kolekciju čine
proizvodi od tekstila kao što su kimono, prostirke za jogu i ćebad, kao i meka korpa za odlaganje, činije i saksije za biljke. Kolekciju su osmislili IKEA dizajnerke Akankša Deo i Sara Fager. Veliki deo kolekcije izrađen je ručno, ili u skladu sa principima održivog poslovanja socijalnih kompanija sa kojima IKEA sarađuje. Novom kolekcijom kompanija IKEA želi da stvori mogućnosti zapošljavanja i razvoj privrede za one kojima je to najpotrebnije. Saradnjom sa lokalnim socijalnim preduzećima, koja zapošljavaju ljude sa poteškoćama u pronalaženju posla, stvaraju se prilike za poboljšanje života mnogim ljudima.

ikea
ikea

Većina materijala je lokalnog porekla, kao što su vlakna lista banane, glina i juta. Pamučni proizvodi su izrađeni od pamuka iz održivih izvora. To znači da se korišćen pamuk gaji uz korišćenje manje vode, hemijskog đubriva i pesticida, dok se istovremeno povećava marža farmera. Kolekcija je dostupna u robnoj kući IKEA Beograd.

ikea
ikea
Učitati još
Zatvori