Nestvarno lepo kameno imanje na kome bismo rado proveli naredni odmor

Nestvarno lepo kameno imanje na kome bismo
rado proveli naredni odmor

Na predivnom imanju Bas de Bas, gde nastaju poznata vina Bibich, nalaze se dve istoimenekamene vile koje već na prvi pogled oduzimaju dah. Vinograd koji se prostire na šest hektara zasađen je različitim sortama, poput Syrah, Merlot i Sauvignon Blanc, a nalazi se svega nekoliko kilometara od grada Skradina. Vlasnici su ove nekadašnje ruševne vinogradske kuće, koje su u prošlosti bile domovi upravnika imanja i njihovog osoblja, pretvorili u luksuzne vile za odmor gde će uživati svaki ljubitelj prirode, vina i lepog dizajna.

Bas de Bas luksuzne vile za odmor

Celo imanje je samoodrživo, svaka vila se napaja solarnom energijom i ima vlastiti izvor vode smešten ispod vinograda. Radi se o odvojenim smeštajnim jedinicama, sa zajedničkim bazenom, a svaka ima svoje dvorište i lounge deo koji se u slučaju lošeg vremena može zatvoriti staklenim zidom.

U prizemlju prve vile nalazi se moderna, potpuno opremljena kuhinja, trpezarija s dizajnerskim stolom i stolicama, dnevni boravak s foteljama i sofom, smart TV-om s filmovima i muzikom, kao i zbirka knjiga. Na ovom spratu nalazi se još kupatilo s tušem, dok vas stepenice vode do spavaće sobe s galerijom. Napolju je terasa od 40 kvadrata sa stolom i stolicama, a okružena je kamenim zidovima. Unutar dvorišta nalazi se zen-vrt, a tu je i privatno sunčalište s ležaljkama i suncobranom.

Druga vila ima isti raspored prostorija u prizemlju – kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i kupatilo. Na spratu su dve spavaće sobe – jedna s bračnim krevetom, a druga s dva jednostruka kreveta. I ova vila ima lounge deo za opuštanje, terasu, dvorište sa zen-vrtom i privatno sunčalište. Osim bazena, vile dele i zajednički vrt sa sezonskim povrćem i biljkama. Uređenje enterijera vila potpisuje Boris Ružić.

Ukoliko poželite da istražite okolinu, osim Skradina, svratite do Šibenika i Nacionalnog parka Krka koji se takođe nalaze u neposrednoj blizini. Bilo da uživate u šetnji, planinarenju, opuštanju kraj bazena ili samo u pogledu na prekrasne vinograde, na imanju Bas de Bas sigurno ćete odmoriti dušu i telo.

Još fotografija ovog predivnog imanja donosimo u nastavku, a sve dodatne informacije potražite ovde.

Foto: K O R I D O R 2 7 (www.koridor27.com)

Učitati još
Zatvori