Nekoliko praktičnih saveta kako da izaberete prave boje za vaš enterijer
Nekoliko praktičnih saveta kako da izaberete prave boje za vaš enterijer

Nekoliko praktičnih saveta kako da
izaberete prave boje za vaš enterijer

Pomislili ste da je možda pravo vreme za obnovu vašeg enterijera, ali niste sigurni odakle da počnete. Mi vam savetujemo da krenete od palete boja, kako zidova tako i nameštaja. Stručnjaci kažu da je odabir prave kombinacije kolorita osnovna stavka pri dizajniranju unutrašnjosti vašeg doma. Stoga, donosimo vam nekoliko praktičnih saveta kako da izaberete prave boje za vaš enterijer. Pretvorite unutrašnjost vašeg doma u pravi enterijer iz snova.

Praktični saveti kako da izaberete prave boje za vaš enterijer

Ukoliko težite ka idealnom okruženju, veoma je bitno da pronađete šta vas inspiriše kada je u pitanju kućni dekor i stilski pristup pri dizajniranju. Inspiraciju možete da pronađete svuda, u raznim katalozima, na malim ekranima, kod prijatelja ili pak u razgovoru sa pravim stručnjakom. Uređivanje doma najbolje je započeti odabirom nameštaja.

Ukoliko vas privlači minimalistički pristup i neutralne boje, vrlo verovatno ćete izabrati nameštaj u bojama bele kafe, peska ili čak potpuno bele. Takođe, minimalistički pristup može da se zasniva i na mračnim tonovima. Ako je to vaš slučaj, crni kauč bez upadljivih tekstura biće odličan izbor za vas. Za jarke boje nameštaja poput pink ili crvene odlučiće se oni koji žele da unesu više enrgične atmosfere u svoju svakodnevnicu.

Veoma je bitno da se nadalje držite odabranog stila.

Kada ste u vaš dom uneli željeni nameštaj, vreme je za zidove. Najprostije rešenje za odabir vaše palete boja jeste da se držite 60-30-10 pravila. U zavisnoti od stila za koji ste se opredelili, birate dominantnu boju vašeg doma koja će prekriti 60% prostora. Veoma je bitno da to bude boja koja dominira na velikim elementima vašeg nameštaja ili dobro koordinira sa istom.

Zatim, sekundarna boja treba da potrži primarnu boju i ona zauzima 30% vašeg prostora. Nalazi se na manjim komadima kućnog dekora kao i na istaknutim zidovima. Poslednjih 10% posvetite boji koja podržava primarnu i sekundarnu. To je boja koja se nalazi recimo na izabranim umetničkim delima, jastučićima ili nekim drugim sitnim detaljima.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori