Saznali smo koji je to najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena, imate li ga i vi?
Saznali smo koji je to najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena, imate li ga i vi?

Saznali smo koji je to najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena, imate li ga i vi?

Odlazak u IKEU za mnoge je poludnevni izlet koji sebi „priušte“ nekoliko puta godišnje. Bilo da renovirate neku prostoriju u stanu, ili ste jednostavno poželeli da osvežite svoj dom, IKEAje uvek  opcija broj jedan. Od nameštaja, rasvete, proizvoda za kuvanje, hrane, pa sve do ukrasa i dekoracija, nema šta tamo nećemo pronaći. Njihovi proizvodi su u svetu prepoznatljivi po jednostavnom i privlačnom dizajnu, kvalitetu, pristupačnim cenama, a nakon niza godina neki proizvodi su se posebno izdvojili i proslavili.

Najpopularniji i najprodavaniji proizvodi dolaze iz različitih područja, pa se tako među njima nalaze stočići, fotelje, tepisi, ramovi za slike, šolje i kreveti. Planetarno je popularna i njihova velika plava shopping torba. Ipak, daleko najprodavaniji IKEA proizvod jest Billy polica za knjige.

 

Billy polica za knjige

Billy polica za knjige svoju popularnost može prepisati nekolicini faktora; jednostavnom dizajnu, vrlo pristupačnoj ceni, a lako je prilagoditi je svakom prostoru.

„Procenjuje se da se svakih pet sekundi negde u svetu proda jedna polica za knjige BILLY. Prilično impresivno, s obzirom na to da smo BILLY lansirali 1979. To je izbor ljubitelja knjiga koji nikada ne izlazi iz mode.“ stoji na zvaničnoj Ikeinoj stranici.

Pre više od 40 godina dobio sam zadatak da dizajniram jednostavno, funkcionalno i pametno rešenje za odlaganje knjiga. Tada nisam mogao zamisliti da će se polica za knjige BILLY naći u toliko domova širom sveta. Sećam se da sam bio posebno zadovoljan sa podesivim policama i dubinom police za knjige. Takođe smo je mogli transportovati u ravnom pakovanju – ideja koju sam zapravo prvi razvio. Polica je još uvek jedna od mojih najdražih i nadam se da će tako i  biti još mnogo godina“ kaže dizajner Gillis Lundgren.

Najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena – zašto ga svi toliko vole?

Podesiva Billy polica za knjige može se rasporediti prema vašim potrebama. Dizajn se može izraditi tako da odgovara mnoštvu prostorija različitih veličina, što ga čini idealnim dodatkom za dom bilo koje veličine. U 2022. godini lansirane su Billy police u novijim, modernijim bojama, te u modelu prilagođenom kružnim prostorima.

Mogu doći „otvorene“ ili sa staklenim vratima, mogu se zatvoriti fiokama, popuniti korpama ili zatvoriti sve popularnijim vratima od ratana. Mnogi svoje Billy police farbaju u tamnije boje, a koriste se u celoj kući, od dečjih soba, dnevnih boravaka, spavaćih soba, sve do trpezarija i kuhinja. Upravo ta jednostavnost prilagodjavanja potrebama i željama pojedinih kupaca zaslužna je za njenu popularnost. Kako se police mogu podesiti po želji, internet je pun trikova i hackova kako se sve Billy može prilagođavati.

Najpopularniji „hack“ je built-in opcija; police možete slagati u nizu i spajati jednu sa drugom, što će finalno izgledati kao ugradni ormar u zidu.

Učitati još
Zatvori