Gde tradicija susreće avangardu –  Marko Desivojević predstavio svoju prvu interior design kolekciju
Gde tradicija susreće avangardu –  Marko Desivojević predstavio svoju prvu interior design kolekciju

Gde tradicija susreće avangardu – Marko Desivojević predstavio svoju prvu interior design kolekciju

Every stone is unique. Firm, unwavering and yet delicate..  just as we are.

Ovo je misao kojom svoje putovanje kroz oblike, predmete, mermer i [ sada već ostvarene ] dečačke snove oblikuje dobro poznato ime dizajn i enterijer scene naše zemlje – Marko Desivojević. On je u mesecu za nama predstavio prvu kolekciju interior design pieces od mermera, želeći da više od estetike oni postanu predmet sećanja, nosioci atmosfere i stubovi jednog vremena, lepote i kulture koji se amanetski prenose generacijama. Ovo je priča o susretu tradicije i avangarde, postojanosti i nežosti, vanvremenskim komadima i putovanju kroz simfoniju mermernog stvaralaštva.

/ @marko.desivojevic /

Vera. Bora. Orden. Blago. Oblak. Duša.

Smisao za lepo, autentično, sofisticirano i lično sa platna dizajna enterijera Marko Desivojević preneo je na kolekciju mermenih predmeta, kojima je utisnuo pečat svog dizajnerskog potpisa. Mermer kao okosnica inspiracije, kreativnost kao pokretačka snaga, Šumadija kao metafora i artistry kao neizostavna nit povezivanja, oživeli su mermerne predmete koji pored svoje funkcionalne namene i harmonične estetike predstavljaju način na koji je umetnik želeo da utisne metaforu svoje životne filozofije i dela. Bogato nasleđe naše tradicije utkalo je niti u Markov kreativni izraz stvarajući posve nesvakidašnju kolekciju u kojoj je do najsitnijeg detalja pristupio svakom segmentu svog dizajnerskog prvenca. To se vidi kroz elegantni podton svakog od komada, kroz nazive koji spajaju baštinu i poetiku i najvažnije, kroz ideju da u eri trenutka komadi budu čuvari trajanja, sećanja i suštine lepote i zanatstva.

Godinama sam razmišljao i zamišljao kolekciju mermernih predmeta koji će se izraditi u mom dizajnerskom studiju. Danas je ova kolekcija pred vama, spremna da upozna svet i ukrasi domove onih koji cene dizajn i lepotu.

 

Marko Desivojević

/ @marko.desivojevic /
/ @marko.desivojevic /
/ @marko.desivojevic /
/ @marko.desivojevic /
/ @marko.desivojevic /

Napravljeni da traju, osmišljeni sa ljubavlju i strašću, oblikovani vizonarskim okom i rukama majstora zanatstva – kolekcija mermernih predmeta Markov su prvenac koji će jednako voleti svi enterijer entuzijasti, ali i oni koji cene umetnost nekonvencionalnog, sadržajnog i originalnog. Blago kao čuvar nakita i[li] tajni, Oblak za sitnice koje život vrednuju, Vera kojem završavamo ili u ovom slučaju, tek započinjemo Markovo putovanje kroz priče ljubavi, zantastva i stvaranje koje tek čekaju da budu otkrivene.

/ @marko.desivojevic /
Učitati još
Zatvori