Lokalni urbani tepisi i nekoliko načina kako da ih uklopite u svoj enterijer
Lokalni urbani tepisi i nekoliko načina kako da ih uklopite u svoj enterijer

Lokalni urbani tepisi i nekoliko načina kako
da ih uklopite u svoj enterijer

Ljubitelj ste urbane kulture, ali ne znate kako da to prikažete i u svom enterijeru? Mi imamo rešenje za vas – lokalni urbani tepisi!

Bogdan Đaković pravi handmade Pack’DRugs, različitih veličina i motiva. Ukoliko ste recimo NBA fan, Bogdan za vas ima Space Jam dizajn tepiha. Ako ste ipak, kao Kanye West, oduševljeni radom japanskog savremenog umetnika Takashi Murakamia, Bogdan će vam omogućiti da se baš njegovi cvetni motivi nađu u vašem enterijeru.

Kako si došao na ideju da kreiraš svoj prvi tepih?

Za vreme pandemije, moj brat je zapravo počeo da mi šalje klipove i slike tuftovanih tepiha, što ručno rađenih, što pištoljem. Meni se to jako svidelo i hteo sam da probam, da zajedno sa njim napravim jedan. Prvi primerci su svi bili ručno vezani. Trebalo mi je oko dve nedelje neprestanog rada da odradim jedan mali tepih.

Kako izgleda proces stvaranja tepiha?

Kad dobijem dizajn od nekoga, odmah prvo pitam za veličinu. Od nje zavisi koliko će detaljno sve da bude urađeno. Dobijem dizajn, bacim projektorom na platno, markerom precrtam, pa kreće tuftovanje. Volim i u toku procesa da ga šišam, bude mi lakše kasnije tokom detaljisanja.

Po kom principu si birao motive i izgled tepiha?

Za sada, uglavnom radim po porudžbini. Neko mi pošalje dizajn koji želi, a ja ga napravim. Ali uskoro će biti i neki originalni radovi.

Kada si kreirao prvi tepih, sigurno si imao viziju kako bi se taj tepih uklopio u neki enterijer.

Jesam, pre svega, u streetwearu sam već nekoliko godina. Ideja mi je bila da ljudi, na koji god brend da se lože, imaju šta da stave u prostoriju. Da mogu da biraju da li je to Jordan, Nike, Adidas ili nešto apstraktnije. U Srbiji je to još mlad hobi, ali polako.

Reci nam 3 saveta/ideje kako se urbani tepisi najbolje kombinuju u naš enterijer.

Ispred sneaker walla, definitivno. Ukoliko imate kolekciju patika, tamo će se ovakva vrsta tepiha savršeno uklopiti. Takođe, može da se okači i na zid. Minimalističku prostoriju može da pretvori u kul, urbanu veoma lako. Na kraju, ukoliko je manjih dimenzija, može da posluži i kao jastučić za stolicu.

Učitati još
Zatvori