Kreirajte cozy kutak: Shopping list + smernice
Kreirajte cozy kutak: Shopping list + smernice

Kreirajte cozy kutak: Shopping
list + smernice

Zaronite u svet udobnosti i toplote u kom vas poseban kutak u domu poziva da mu se prepustite. No, kako do njega? Udoban enterijer svakog prostora je ono što najvećim delom pruža osećaj spokoja. Ambijentalno osvetljenje, zidovi ukrašeni omiljenim umetninama i uramljenim sećanjima, nameštaj i dekoracija koji su oličenje vaših ličnih sklonosti i preferencija. Nameštaj bi trebalo da bude pažljivo raspoređen tako da vas mami da se smestite među meke jastuke i omiljene prekrivače. Svaki komad je bitan kada kreirate cozy kutak. Kada birate dekoraciju i nameštaj, udobnošt je ono što bi trebalo prvo da vam bude na umu.

U udobnom domu, vreme bi trebalo da se čini kao da usporava. To je mesto za opuštanje uz dobru knjigu, deljenje smeha s voljenima ili jednostavno uživanje u zadovoljstvu samoće i sopstvenih rituala. Udoban enterijer nije samo fizički prostor; to je emocionalni beg, mesto na kom spoljni svet nestaje, ostavljajući samo osećaj zadovoljstva i blagostanja. Donosimo vam u nastavku mini savete kako da postignete sličan efekat ali i našu ovogodišnju listu za kupovinu cozy elemenata za dom.

PNW Production
PNW Production - Pexels

Tips and tricks:

Dodir prirode je vrlo bitan. Upotpunite prostor saksijama biljaka i zelenim elementima. Biljke doprinose utisku svežine, stvarajući harmoničan balans s toplinom prostora što je posebno bitno u hladnim danima koji nam nadolaze. Sunčeva svetlost bi trebalo da može da prolazi kroz zavese, zato birajte svetlije modele za još spokojniju atmosferu. Kada je reč o bojama, meki, prigušeni tonovi trebalo bi da dominiraju paletom stvarajući osećaj mira. Od zemljanih nijansi do pastelnih tonova, svaka boja bi trebalo biti odabrana tako da se nadopunjuje s drugim, formirajući vizuelnu udobnost. Police bi trebalo da budu ukrašene knjigama i ličnim sitnicama. Svaka stavka treba biti pažljivo postavljena tako da izazove osećaj nostalgije i ljubavi.

ikea
ikea
ikea
ikea
zara home
zara home
H&M Home
H&M Home
kare
kare
jysk
jysk
Učitati još
Zatvori