Otkrivamo kako izgleda praznična sezona u hotelu Ritz
Otkrivamo kako izgleda praznična sezona u hotelu Ritz

Otkrivamo kako izgleda praznična
sezona u hotelu Ritz

Provesti praznike u nekoj od evropskih prestonica zaista je jedinstveno iskustvo, a pojedini gradovi zaista idu over the top kada je novogodišnja dekoracija u pitanju.

Pored uličnih ukrasa za koje je zadužena uprava grada pojedini objekti imaju svoje lične preferencije i tradicije koje praktikuju godinama (ili čak decenijama) unazad i po kojima su uveliko poznati. Jedan od njih je i Ritz Paris, omiljeni hotel britanske princeze Margaret*. 

*Spoiler alert: U poslednoj sezoni serije “Kruna” cela osma epizoda posvećena je upravo ovom kultnom hotelu, u kojem je princeza proslavila i svoj poslednji rođendan.

Festive season @ Ritz Paris

Place Vendôme je jedna od pinned lokacija svakog turiste koji nogom kroči u Pariz, a sam ulaz u hotel nalazi se upravo na ovom trgu i samim tim je otvoren za javnost i prolaznike. Upravo odatle kreće praznična euforija koja se dalje nastavlja na sam ulaz hotela i celokupan kompleks, kako kroz dekoraciju tako i kroz razne aktivacije i dešavanja unutar zgrade.

Ispred ulaza nalazi se i mini chalet u okviru kog možete kupiti toplu čokoladu za poneti, kao i suvenire koji nose Ritz logo. Kupovinom na ovom mestu ostvarujete pravo na Golden Ticket a to znači – šansu da osvojite večeru i prenoćište u jednom od najpoznatijih hotela na svetu.

Zavirimo unutar hotela

Poznati chef François Perret zadužen je za poslastice koje se služe u poznatom Proust salonu, uz koje ide i obavezna čaša šampanjca koja obeležava 125 godina postojanja samog hotela. Osoblje ima zadatak da podigne prazničnu atmosferu na maksimum, a uspomene koje ćete poneti odavde prepričavaće se kroz više generacija.

Za sam kraj, posle svih poslastica i zdravica tu je i maskota hotela / medvedić u tamnoplavom odelu / koji će vas pozdraviti na samom izlazu i poželeti vam srećan put i praznike. Do sledećeg viđenja.

Učitati još
Zatvori