Josipa Maras pokrenula prvu fabriku tapeta u Hrvatskoj
Josipa Maras pokrenula prvu fabriku tapeta u Hrvatskoj

Josipa Maras pokrenula prvu
fabriku tapeta u Hrvatskoj

Vrući trend u svetu interijera već godinu dana su tapete. Moderne, elegantne, raznih dizajna – od minimalističkih do onih nalik na Picassova razigrana, šarena dela. Danas su tapete prava umetnička dela, a ako bismo povukli paralelu sa Picassom, Michelangelom i sličnim velikim umetnicima, mogli bismo reći da je jedan od najvećih umetnika u Hrvatskoj po pitanju tapeta upravo Studijo Wallart.

Njihova tapeta više je od tapete – ona je umetničko delo, ukras koji će očarati ne samo vas, već i svakoga ko vas poseti u prostoru sa njihovim potpisom. Studijo Wallart već potpisuje brojne hotele, restorane, ugostiteljske i turističke objekte, banke, privatne kuće i vile po celom svetu. Koliko njihov dizajn oduševljava pokazuje i prestižna nagrada za dizajn Archiproduct Design Award za 2021., kao i nominacija za German Design Award 2022.  

Prva hrvatska fabrika tapeta

S obzirom na povećanu potražnju za baš njihovim dizajnom, Josipa Maras, vlasnica brenda, pokrenula je prvu fabriku tapeta u Hrvatskoj specijalizovanu samo za dizajn i izradu zidnih tapeta. Reč je o investiciji koja obuhvata nabavku mašina, proizvodnih linija i početnog materijala.

Ovakav pristup predstavlja jedinstven projekat na ovim prostorima, a celokupni proces  ima Greenguard certifikat što znači da su proizvodi sigurni za korišćenje u unutrašnjim i spoljnim prostorima. Za ovu preduzetničku ideju, Josipa je dobila nagradu Međunarodnog foruma Perspektive ‘Stvaratelji za vekove‘ za Razvoj ideja i inovacija u preduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2020. godinu, a mi smo istražili zašto ove tapete toliko oduševljavaju.

Jeste li na zidu ikada imali mural? Sada to možete!

Remek delo prema sopstvenim željama sada može osvanuti na zidu kojem vi odaberete. Zidne tapete u obliku murala nastaju procesom digitalnog slikarstva, a upravo ih je Studijo Wallart predstavio domaćem tržištu. Tapete su tako postale više od pukog zidnog ukrasa, one su sada medijum za distribuciju pravih umetničkih dela. Budući da Studijo Wallart sarađuje sa brojnim dizajnerima, u ponudi imaju veliki broj stilova koji će se uklopiti u svaki interijer.

Da njihov rad zaista ne poznaje ograničenja dokazuju i vodootporne tapete koje imaju u ponudi. Koliko smo puta razmišljali o tome na koji bismo način osvežili izgled kupatila, a jednostavno nam je bilo komplikovano u potpunosti menjati pločice? Sada taj proces jednostavno možemo zameniti vodootpornim tapetama uz koje će kupatilo od sterilne prostorije postati mesto koje odiše energijom. I da, vodootporne tapete su potpuno sigurne za korišćenje, baš kao i keramičke pločice, na svim vertikalnim površinama.

Veliki i mali cvetni printovi, geometrijske linije, jarke ili zagasitije boje, printovi za dečije sobe. Možemo nabrajati do sutra, ali Studijo Wallart mesto je gde zaista ne postoje ograničenja. Razigrane dečije tapete će svaku sobu transformisati u pravo carstvo snova, dok će Bejzik linija imitacijom raznih tkanina pružiti odličnu podlogu za razne stilove uređenja. Biljke i cveće savršena su linija za večite romantičare, dok su Remek dela stvorena za one koji žele dozu luksuza u prostoru.

Izaberite omiljenu strukturu za svaku prostoriju

Osim printova, Studijo Wallart u ponudi ima i različite strukture samih tapeta. U ponudi su tako i efekat lana, glatki ili metalik efekat. Lanene tapete sastoje se od nekoliko slojeva, a gornji sloj ima efekat lana koji daje poseban osećaj topline u prostoru. Zato je savršen odabir za spavaće sobe i dnevne boravke, ali i kancelarije kojima će dati jedan cozy osećaj.

Metalik tapeta je kombinacija netkanih niti i metalik vinila. Upravo joj ovaj spoj daje veliku čvrstoću i otpornost. Savršene su za prostorije kojima želite dati dašak luksuza. Što se vodootpornih tapeta tiče, uz sve navedene prednosti, tu je i jednostavnost postavljanja. Naime, moguće ih je postaviti i preko već postojećih pločica u kupatilu. Stoga transformacija prostora nikada nije bila brža i jednostavnija. Budući da je uz ove tapete nebo granica, zašto ih ne biste postavili i u kuhinji? Reč je o tapetama koje su lako perive, stoga ne trebate brinuti kako će na njima ostati mrlje kojih se nećete rešiti.

Studijo Wallart ima rešenje za svaki interijer!

Da može još bolje od svega navedenog, dokazuje i Greenguard certifikat koji Studijo Wallart sa ponosom može istaknuti na svom zidu. Reč je o međunarodno priznatom sertifikatu koji potvrđuje kako je proizvod testiran na brojne hemikalije pa je siguran za korišćenje u unutrašnjem prostoru. Brojni proizvodi za uređenje interijera i danas u sebi sadrže neke štetna jedinjenja koji mogu imati negativan uticaj na zdravlje. Stoga je ovaj sertifikat samo dokaz kako Studijo Wallart deluje u skladu sa prirodom kako bi kupcima osigurao maksimalnu udobnost u sopstvenom domu. A uz ovako široku ponudu, zaista nije teško od doma stvoriti svoju jedinstvenu oazu mira.

S obzirom na ponudu Studija Wallart, izgleda kako je jedini problem u celoj priči za koju se tapetu odlučiti. Zaista, veliki izbor pravih umetničkih dela ispred kupca stvara jedan nimalo lak zadatak. Ono u šta možete biti sigurni je da ni sa jednim izborom ne možete pogrešiti. Čini nam se kako smo napokon pronašli savršene tapete koje će ispuniti sve naše želje, uz interijer na kojem će nam svi zavideti.

Foto: Studijo Wallart

Učitati još
Zatvori