Jedan stan u kojem je sve ručno rađeno ili reciklirano
Jedan stan u kojem je sve ručno rađeno ili reciklirano

Jedan stan u kojem je sve ručno
rađeno ili reciklirano

Užitak ulaska u sopstveni stan, svoj dom, u kojem je sve baš onako kako volite i želite, ne može se meriti sa puno toga. Zato je i uređivanje novog prostora, ako dobijete priliku da sve iz temelja menjate, poseban zadatak. Zamoran i iscrpljujući, ali pre svega uzbudljiv kad znate šta vas na kraju renovacija čeka.

Britanska blogerka sa londonskom adresom, Olivia Frost, nedavno je počela uređivati svoj prvi stan. Smešten u niskoj zgradi dvospratnici u jednom od londonskih predgrađa, jednosobni stančić sa malom kuhinjom i kupatilom pažnju privlači svojim velikim prozorima i svetlošću koja prodire u prostor. Zato se Olivia odlučila na pariško-engleski vibe pa je na zidove dodala štukature i slagala brušeni, nelakirani parket u obliku riblje kosti, ali je i zadržala sve originalne detalje koje kuća ima, poput vitraže na prozorima u kuhinji.

Stan ispunjen DIY projektima

Inače modna blogerka, Olivia često ističe svoju ljubav prema second hand radnjama u kojima često pronalazi prava modna blaga. Isti je princip primenila i na uređivanje stana gde pronađene komade prenameni u svrhu koja joj treba ili kroz DIY projekte kreira baš ono što je tražila. Tako je pronađeni okvir kreveta izbrusila i prelakirala da dobije novi život, od keramičkih pločica je kreirala stočić za dnevni boravak, a uzglavlje od kreveta napravila od obojenih plastičnih korpi. Uz takve projekte veći budžet ostaje za one važnije stvari kao što su pločice, sanitarije, kuhinja ili kućni aparati.

U interijeru je kombinovala belu boju i istakla pastelne nijanse koje posebno voli. Tako je svaki kutak ispunjen veselim bojama, ali je još uvek u fazi stvaranja dok renovacije traju. U nastavku pogledajte neke od delova doma koji su zasad gotovi.

Učitati još
Zatvori