Evo kako ćemo ovog leta urediti terasu i vrt za nezaboravna večernja druženja

Evo kako ćemo ovog leta urediti terasu i vrt
za nezaboravna večernja druženja

Otvaranje sezone ispijanja kafa na suncu već smo odavno obavili, a sada smo sred sezone večera i večernjih zabava na otvorenom. Ako još niste, vreme je da svoje terase, balkone, vrtove i dvorišta pripremite za nezaboravna letnja druženja! Uz malo truda i samo nekoliko malih trikova za uređenje vaša terasa će zablistati novim sjajem i postati omiljeno odredište za zabave celog društva.

Biljke i cveće

Prva stavka koju ćete ove sezone želeti da upgradeujete su vaše cveće i biljke na terasama. Obožavamo velike tegle sa biljkama, ali isto tako i slatke male kolekcije kaktusa i cveće u vazama – prilagodite odabir biljaka i cveća prostoru sa kojim raspolažete. Što prirodnije – to bolje. Ne treba vam čak ni previše šarenog cveća, neka ovog leta ipak sve bude u nežnim tonovima i različitim nijansama zelene.

Lampice i lampioni

Lampice su onaj mali efektan detalj koji u svaku prostoriju dodaju malo čarolije. Za večernja druženja na otvorenom birajte između minimalističkih lampica, krupnijih sijalica, lampiona i sveća, a neke od njih slobodno možete i kombinovati. Na primer, sijalice i lampioni ili male sveće na stolu izgledaju jako slatko i efektno.

Uređenje stola: stolnjak, posuđe, hrana i piće

Kada se celo društvo konačno okupi oko stola, pažnja se preusmerava na hranu, piće, ali i detalje koji mogu podići celi utisak; stolnjak, salvete, tanjire, čaše, vaze, posude sa hranom.. Uređenje stola jedan je od najzabavnijih delova cele pripreme, a kao dodatna dekoracija na stolu uvek mogu biti posudice sa orašastim plodovima i svežim voćem.

Ukrasni jastuci i ćebići

Još jedan detalj koji će vašu baštensku žurku učiniti malo veselijom, a mnogo udobnijom su jastuci! Mali ili veliki, bitno je da su udobni. Možete ih staviti na klupe, stolice, pa čak i na pod, a uz jastuke će dobro doći i ćebići, kako bi gosti u slučaju hladnijih ili vetrovitih večeri nesmetano uživali u druženju.

Još malo inspiracije za uređenje terasa i balkona pronađite ovde.

Foto: Pexels, Unsplash, H&m Home, IKEA, Zara Home, Maisons du Monde

Učitati još
Zatvori