Dizajn enterijera: Pločice kojima smo opsednuti
Dizajn enterijera: Pločice kojima smo opsednuti

Dizajn enterijera: Pločice
kojima smo opsednuti

Da je dizajn enterijera postao huge thing u svetu lifestyle, odavno već znamo. Sve više je dizajnera, modnih brendova i influensera koji potpise stavljaju na neke od komada brendiranog nameštaja, a svoje interesovanje o modi prenose na dizajn enterijera i prezentuju ga na svom social contentu. Od saradnje Paole Navone za Ethimo Design, preko lansiranja prve kolekcije tapeta Diptyque brenda, do kolaboracije naše fav entreprenur & style girl crush Alex Rivière za Westwing, sve je tu.

Da smo i sami opsednuti dobrim dizajnom, priznajemo. It has been our love since day one. Stoga ne čudi da ćemo ovaj članak pretovoriti u pravu eklektično estetsku poslasticu odajući počast našoj omiljenoj Interior Design aferi – pločicama.

@aimeesong
@aimeesong
@aimeesong
@aimeesong

Pločice su prevalile veliki put od kuhinjsko/kupatilskog materijala koji je pogodan i lak za održavanje do ultimativnog game changera kada je u pitanju dizajn enterijera. Pravi polaznici ove teze su naše omiljene devojke Pernille Teisbaek i Amiee Song.

Zbog neobičnih pločica njihova kupatila izgledaju kao mali estetski muzej za ljubitelje dizajna. Nije ni čudo da upravo svoje savršeno stilizovana kupatila često koriste kao ispiraciju za kul sadržaj. A pločice koje u njima dominiraju predstavljaju svojevrsnu podlogu za slikanje savršenih stajlinga.

Danas, u glavnoj ulozi, pločice možemo videti kao sastavni deo enterijera mnogih luksuznih svetskih hotela. Kao i neizostavni sastojak estetičnih marakeških odmarališta i bazena.

IKON KØBENHAVN

Neki od njih, kao što je danski brend Ikon København otišao je korak dalje i udahnuo je pločicama novi život u vidi prekul stolova za ručavanje, vazi i noćnih stočića. Prosto ne možemo da se odlučimo koji komad ovog brenda je prvi na našoj favorites listi za uredjenje novog offica.

@ikonkbh
@ikonkbh
@ikonkbh

Mermerne, šarene, elegantne, vinatage, industrijske, eklektične, crno-bele, u vidu mozaika….

Pločice su svuda oko nas. Nećemo vas slagati ako kažemo da su danas ujedno i prva stvar koju primetimo kada uđemo u neki novootvoreni kafić ili hotel. Prosto one su ta nit, taj sastojak više koji dizajnu enterijera daje poseban ton.

Stoga vam predstavljamo neke od najlepše uklopljenih pločica poznatih enterijera. Neka vam budu inspiracija i pokazna tačka kako ih možete kombinovati i u vašem domu.

 

@marie_jaster
@estudiomariasantos
@home.studios
@home.studios
@matthewsandparker
@min.terior
@velvetdynasty
@nora_chou_
@maison_flaneur
@_designtales_
@paolo_abate

photo. Instagram

// @pernilleteisbaek   // @aimeesong   //@IKONKBH

Učitati još
Zatvori