Kako napraviti viralne seashell glasses kod kuće?
Kako napraviti viralne seashell glasses kod kuće?

Kako napraviti viralne seashell
glasses kod kuće?

Popularan pearlcore trend nastao kao produžena ruka mermaidcore estetike, obaveštava nas da trenutna opsesija sirenskom estetikom, koju zasluženo većinski pripisujemo dugoočekivanoj novoj iteraciji Male sirene, i dalje ne jenjava. Obe ove estetike pronašle su svoje mesto u svakoj sferi naših života, od mode preko lepote, pa sasvim izvesno i do home decor-a. Upravo zbog toga, nije iznenađujuće što su upravo čaše u obliku školjke postale Instagram i TikTok senzacija poslednjih nekoliko nedelja. Zahvaljujući tendenciji korisnika ovih društvenih mreža da preuzmu stvari u svoje ruke, ni činjenica da sada znamo kako ove seashell glasses možemo napraviti i sami.

Instagram @centa_project

Kako je cirkulacija trendova, pa i smenjivanje celih estetika brža nego ikada, ne preostaje nam ništa nego da do it yourself mentalitet iskoristimo što je češće moguće. Najčešće, komadi za kojima žudimo predstavljaju velike poteškoće ukoliko želimo da ih posedujemo. Ograničenost nabavljanja određenih brendova, uz kombinaciju da sve češće ovakvi predmeti postaju viralni na globalnom nivou, ukazuju na to da je rešenje jednostavno u našoj kreativnosti i spremnosti da zavrnemo rukave.

Takođe, da bismo ispratili svaki trend koji se pojavi na društvenim mrežama, potrebna je velika potrošnja vremena i novca. Upravo zbog toga, internet sve češće nudi svoja rešenja u vidu jednostavnih projekata koji možemo uraditi sami kod kuće.

Ovoga puta, pravimo viralne seashell glasses, i stavljamo poslednji delić puzle za ultimativno mermaidcore leto na svoje mesto.

@centa_project

How to: DIY seashell glasses

Prvi i najvažniji korak: pravilno zaštitite sebe odgovarajućom opremom. Kako ovaj projekat zahteva lomljenje stakla, snažno preporučujemo zaštitu očiju, ruku, i celokupnu povišenu opreznost. Ukoliko je potrebno, pozovite nekom da vam pomogne.

Nakon što ste se pravilno zaštitili, sve što je potrebno jeste da odlomite vrh vinske čaše korišćenjem klešta. Zatim, išmirglajte sam vrh „noge“ koja ostane. Sve što je preostalo jeste da vrh noge čaše vrućim lepkom zalepite školjku (ili školjke) po izboru, a zbog praktičnosti najbolje je koristiti što veće školjke. Školjke takođe mogu biti kupovne ili, još bolje, neke koje čuvate sa prošlih putovanja.

U nastavku pogledajte na koji TikTok kreatorka @amymarietta pokazuje ovaj proces.

@amymarietta

Replying to @✨🌈 tiffairy travels🌈✨ diy seashell glasses tutorial 🐚🍸 these were really easy to make and i love that each one is unique 🌊 #diyproject #diy #seashellglasses #seashelldiy #diytutorial #homedecorideas #mermaidcoreaesthetic

♬ original sound - amy nicole marietta

Foto: Instagram (@centa_project)

Učitati još
Zatvori