Divna kolekcija posuđa koje je stvoreno za letnji sto
Divna kolekcija posuđa koje je stvoreno za letnji sto

Divna kolekcija posuđa koje je
stvoreno za letnji sto

Letnje večeri idealne su za druženja u vrtu s prijateljima uz dobru hranu i piće, a kako bi sto bio postavljen u pravom letnjem duhu pronašli smo prekrasnu kolekciju posuđa koja je nastala u saradnji njujorškog dizajnerskog brenda Misette i poznatog multi brenda Moda Operandi. Kolekcija po imenu Primary Collection pravo je osveženje koje svojim razigranim talasima i kombinacijom živih boja momentalno podiže naše raspoloženje.

Upoznajte Misette

Ako još niste čuli za njih, Misette (čitaj „my set“) je relativno novi brend dizajnerskog posuđa koji je pokrenut u maju prošle godine. Pokrenule su ga dve sestre Amy Burstyn Fritz i Sarah Pecaut. Umetnost i dizajn su im u krvi jer obje dolaze iz branši koje u svojoj srži imaju ta dva pojma. Amy je event manadžerka i u Torontu ima svoju kompaniju koja se bavi planiranjem raznih događaja za slavne osobe, sportiste i velike umetničke institucije. S druge strane Sarah je producentkinja muzejskih događanja u New Yorku.

Kad je nastupila pandemija koja je unela pomutnju u celom svetu, a pogotovo u event industriji, sestre su dobile ideju da svoje iskustvo u velikim događajima unesu u svačije domove i to u obliku tableware kolekcija. U saradnji s dizajnerkom Leslie Hamilton, Misette je stvorio umetničko posuđe za jelo i dekor koji, moramo priznati, izgleda zaista posebno i drugačije.

Misetteovi komadi pažljivo se izrađuju u Portugalu, Indiji, Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama. Daju prednost tehnikama ručne izrade, prirodnim materijalima i kvalitetnoj izradi koja se prenosi generacijama. Takođe brinu o održivosti korištenjem ambalaže koja se može reciklirati. Sa svojim brendom sestre žele svima doneti radost zajedničkog sedenja za stolom uz dobar obrok. Zato za svaku narudžbu doniraju dva obroka kompaniji koja prikuplja hranu za osetljive socijalne grupe.

Saradnja Misette i Moda Operandi

Moda Domus je Modina interna linija kućnih potrepština koja je s oduševljenjem predstavila novu saradnju s Misette. Napravljena isključivo za Modu i prožeta Misetteovom razigranom elegancijom, Primary Collection uključuje porcelanske tanjire, staklo iz Brooklyna i pribor za jelo od nerđajućeg čelika izrađen u Portugalu. Svaki se može pohvaliti talasastim linijama koje nas podsećaju na morske talase, a žive boje su ono što krasi ove komade. Radi se o kombinaciji crvene, žute i plave boje koje su osnovne boje spektra. U kolekciji se mogu pronaći i pripadajuće sveće, podmetači, stolnjaci i platneni ubrusi.

Primary Collection deo je Trunkshowa – vremenski ograničene, posebne mogućnosti za prednarudžbinu koju imaju u Modi. Time omogućavaju da nabavite određene stvari, koje možda neće ni stići u maloprodaju, za sledeću sezonu pre svih ostalih. Narudžbinu pre svih možete napraviti još dva meseca, a za sve ostale detalje pratite stranice Mode Operandi.

Učitati još
Zatvori