DIY: Donosimo tri ideje za coffee stočiće koje možete napraviti sami
DIY: Donosimo tri ideje za coffee stočiće koje možete napraviti sami

DIY: Donosimo tri ideje za coffee stočiće
koje možete napraviti sami

Sve se više okrećemo individualnosti i kreativnosti u uređenju doma, DIY (do-it-yourself) projekti postaju sve popularniji. Nakon što smo otkrili kako pouzdano možete napravti body scrub, okrećemo se drugačijim DIY projektima. Naime, jedan od omiljenih komada nameštaja za DIY transformaciju je svakako coffee stočić, koji predstavlja centralni komad u dnevnoj sobi i često je u fokusu kada je reč o uređenju enterijera. Uz malo mašte, kreativnosti i nekoliko jednostavnih materijala, možete transformisati običan coffee stočić u unikatan komad koji će odražavati vaš lični stil i estetske preferencije.

U ovom članku otkrićemo vam tri inspirativne DIY ideje za coffee stočiće koje možete lako realizovati kod kuće. Od kreativnih boja i tekstura do neobičnih materijala i detalja, ove ideje će vam pružiti inspiraciju da osvežite enterijer.  Pripremite se da se upustite u zabavan i ispunjavajući proces kreiranja sopstvenog coffee stočića koji će biti centralno mesto okupljanja u vašem domu.

DIY no.1 – coffee table white edition


Ukoliko još uvek niste zapratili Helene Solvang, digitalnu kreatorku, moguće je da ste proputili dosta estetičnih projekata koje sami možete napraviti u privatnosti svog doma. Naime, recept za ovaj stočić preuzeli smo sa njenog profila. Način za pravljenje je vrlo lak i već za nekoliko sati možete imati novu interior prinovu. Sve što vam je potrebno jesu IKEA BLANDA MATT činije za posluživanje, malo farbe i staklo. Nakon što ste od činija napravili okrugle nogare, bitno je da ih ofarbate odgovarajućom bojom. Boja ne mora biti bela, može se u potpunosti uklopiti vašim stilskim preferencijama. Međutim, bitno je ostaviti farbu da se dobro osuši. U suprotnom, vaš DIY projekat može postati povod za sređivanje cele kuće.

DIY no.2 – coffee table beige edition


Ovaj enterior design recept takođe ne zahteva mnogo proizvoda, međutim, u ovom slučaju treba biti pripremljen i uz sebe imati neki komad drveta koji će zapravo služiti kao sto. Komad IKEA BLANDA MATT  ćemo ponovo iskoristiti, međutim, ovog puta ga ne morate farbati. Ideju za ovaj DIY stočić uhvatili smo na takođe popularnom interior design profilu Joanne Fletcher. Jedina razlika je što sada umesto stakla stavljamo drvo. Ukoliko imate komad drveta sa kojim niste znali šta biste mogli da uradite – našlo smo razlog da ga se otarasite u najestetičnijem smislu te reči.

DIY no.3 – coffee table small edition


Last, but not least – ideja za sotčić za kafu za enterijere koji i nisu toliko prostrani. Idealno se slaže uz minimalistički orijentisane dizajne prostorija i podiže enterior game na novi nivo. Za ovaj DIY recept biće vam potrebna dva IKEA proizvoda: SNUDDA roto-poslužavnik od punog drveta i RÖDEBY montažni sto na rukohvatu. I poslužavnik i montažni sto možete pronaći u različitim nijansama. Međutim, na Instagram profilu @kimdanax_ pronaći ćete opciju u kojoj su oba dela ofarbana u belo, bojom za drvo.

Učitati još
Zatvori