Dušan Petrović otkriva 7 mesta na Jadranskoj obali kojima se uvek vraća
Dušan Petrović otkriva 7 mesta na Jadranskoj obali kojima se uvek vraća

Dušan Petrović otkriva 7 mesta na
Jadranskoj obali kojima se uvek vraća

Fotograf i influenser Dušan Petrović proveo je nešto više od mesec dana na obali Jadranskog mora. Kako kaže, bio mu je preko potreban odmor i rešio je da se diskonektuje od posla i klijenata i da sebi mesec dana potpunog užitka. Pola vremena proveo je u Crnoj Gori a pola u Hrvatskoj tako da će izbor njegovih mesta biti poprilično šarenolik i dinamičan, baš kao i njegov odmor. Pored prelepih destinacija bio je okružen super ljudima tako da se nadamo da će ovo leto za njega biti leto novih prijateljstava i ljubavi. U nastavku teksta pogledajte 7 mesta na Jadranskoj obali koja su ukrala njegovo srce:

#1 GODO SLADOLED (Portonovi)

Budva, Podgorica i Portonovi su mesta na crnogorskom primorju gde možete naći fenomenalan Godo sladoled. Ovaj koncept osnovan je 2018. godine a zapravo je fuzija poslastičarnice, kafeterije i mesta gde možete naći dobar doručak. Ideja iza ovog koncepta je bila da se posetiocima pruži osećaj zadovoljstva i vrhunske usluge pri samom dolasku u lokal i da se taj isti lokal napusti sa lepim uspomenama. Ako se nadjete u nekom od ova tri grada, nemojte propustiti da probate ovaj, po Dušanu, preukusan sladoled.

#2 FRUTARIJA (Otok Vis)

Frutarija je mesto gde možete doći na zdrav doručak sa pogledom na more, koktele kao i neko ozbiljnije jelo u vidu ručka ili večere. Produžetak bašte se prostire na sam dok pored mora gde postoje dugačke klupe sa udobnim jastucima za sedenje. Na ovom mestu možete uživati od jutra do mraka a lokal je veliki i prima dosta gostiju pa samim tim možete povesti celu ekupu sa sobom!

#3 RESTORAN DUBRAVKA (Dubrovnik)

Sa zapadne strane ulaska u Stari grad, na unikatnoj lokaciji koja pruža prelep pogled nalazi se restoran Dubravka. Ovaj restoran zvanično postoji još od davne 1836. godine a pored zadivljujuće lokacije pruža harmoniju i jednostavnost mediteranske kuhinje aktuelne na Jadranskoj obali. Ako želite da uživate u romantičnoj večeri pored mora napravite rezervaciju, jer ćete u sezonskom piku teško ući na ovakvo mesto bez nje.

#4 COFFEE & CAKE (Zadar)

Ponovo vas vodimo na zdrav doručak (izgleda da je to Dušanu najbitnije na putovanjima) ali ovaj put u srce Zadra. Njihov specijalitet su ovsene žitarice sa voćem i jogurtom a u ponudi imaju i omlet, kao i avokado tost. Cozy, ušuškan lokal, Coffee & Cake idealan je za  jutra kada želite da popijete svoju prvu kafu na lepom mestu i imate ugodjaj  gradske atmosfere.

#5 BOKAMORRA (Split)

Konačno na listi jedan koktel bar! Ovaj urbani lokal koji se nalazi u Splitu ima odličnu picu i veliki izbor koktela. Za sexy atmosferu u večernjim časovima zadužem je in house DJ tako da na ovo mesto možete pored ručka dodjete i u izlazak. Pica se pravi u peći na drva tako da smo sigurni da nije za džabe ovo jelo specijalitet kuće. Ako ste ljubitelj dobre atmosfere a nadjete se u Splitu, nemojte zaobići Bokamorra bar.

#6 OAK BERRY (Split)

Oak Berry je Açai & smoothie bar a pored Splita postoji i na još jednoj lokaciji – u Zagrebu. Pogadjate, i ovde je hrana vrlo zdrava a pored ugodjaja u samom lokalu rade delivery u vaše smeštaje, kancelarije kao i na samu plažu. Açai bobice prepune su zdravih sastojaka a svaka porcija je dopunjena svežim sezonskim voćem. Takodje, većina obroka u ovom lokalu je veganska što i nije baš čest slučaj u lokalima na Jadranskoj obali.

#7 ONE DAY CHARTER 

Ova agencija za izdavanje katamarana napravila je odličan posao u Crnoj Gori jer sada sa društvom možete iznajmiti brod na dan (ili više, ako ste za avanturu tog tipa). Usidreni su na plaži Movida a Dušanu je ovo bio dom tokom skoro celog boravka na primorju. Ako želite da iskusite letovanje sa pučine a ne sa obale, One Day Charter je prava adresa za vas.

photo: instagram.com

Učitati još
Zatvori