Čišćenje korom od narandže? Mi smo za, evo nekoliko načina
Čišćenje korom od narandže? Mi smo za, evo nekoliko načina

Čišćenje korom od narandže? Mi smo
za, evo nekoliko načina

Kućni poslovi su svakodnevna muka koja nas čeka iznova i iznova. Čišćenje doma kao da se nikada ne završava, stoga pokušavamo da pronađemo najjednostavnija i najbrža rešenja kada je ovaj problem u pitanju. Uz stepen uspešnosti nekog proizvoda za čišćenje, bitan nam je i njegov miris. Mi smo pronašli naše tajno oružije – kora od narandže! Osim što je prirodan i veoma dostupan, ovaj način čišćenja olakšaće vam posao kada je kupatilo, kuhinja ili neki drugi nameštaj u pitanju. Donosimo vam nekoliko načina kako da upotrebite koru od narandže prilikom čišćenja.

Ono što svi uveliko znamo jeste značaj kore limuna. Zajedno sa sodom bikarbonom predstavlja odličan način da se otarasimo upornih fleda i neprijatnih mirisa. Kora narandže je, poput kore limuna, puna hranljivih supstanci. Stoga, ukoliko dođe u prave ruke, predstavlja pravo malo blago.

Ulje koje se nalazi u samoj kori od narandže predstavlja odličan deterdžent! Sa lakoćom skida naslage sa sudopere ili prljavih pločica. Zagoreli šporet? Nikakav problem! Kora narandže takođe služi kao odličan odmašćivač, te će vam ribanje šporeta i sličnih površina mnogo laše pasti. Potpoite čaše u vrelu vodu i dodajte koru od narandže, sačekajte oko 5 minuta i za čas posla vaše čaše će ponovo zasijati.

Mirisi iz frižidera znaju da bude prilično jaki, često i neprijatni. Ukoliko imate ovaj problem evo još jednog rešenja za vas. U koru narandže sipajte so i stavite u frižider. So upija mirise i vlagu, dok citrusi ostavljaju prijatan miris u vašem frižideru. Mikrotalasna je fantastičan izum i volimo da je koristimo svakodnevno. Međutim, ono što nam pravi problem jeste čišćenje teških fleka. U posudu za mikrotalasnu pećnicu stavite koru od narandže i dovoljno vode da je prekriju. Posudu stavite u mikrotalasnu i uključite maksimalnu snagu na 5 minuta. Na kraju, obrišite pećnicu sunđerom.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori