Burger kultura u Srbiji
Burger kultura u Srbiji

Burger kultura u Srbiji

Gladni i izmoreni, vraćamo se kućama sa posla; iz izlaska; sa putovanja. Neretko prva stvar koja nam pada na pamet je – Burger.

Burger je ušao u našu svakodnevnicu sporo ali sigurno. Danas možemo reći da postoji čitava burger kultura u našoj zemlji. Šta bi to trebalo da znači? Oni koji zapravo žive tu kulturu, pored dobrih burgera razumeju i šta znači – dobro kraft pivo, ozbiljna tetovaža, drugačiji pogled na svet i modu u kojoj je, koliko smo do sada shvatili, najzastupljenija duga brada i plagovi.

Pažnja: Ako se ne pronalazite u ovom opisu, a ljubitelji ste burgera, ne brinite ovo je i dalje tekst za vas.

Donosimo vam mesta u Srbiji koja žive burger kulturu i na kojima možete da osetite njihov vajb.

Burger House Bros.

Ova radionica burgera postoji u Beogradum, kao i u Novom Sadu. Do sada su uspeli da se proslave po upečatljivom izgledu lokala i specifičnom meniju. Pomfrit sa topljenim čedar sirom je jelo koje smažemo u jednom dahu. E sada će mnogi pomisliti – kada se jede u Burger House-u drži se dijeta dva dana. To definitivno nije tačno. Ne kajemo se ni zbog jednog zalogaja koji se dogodi u njihovim restoranima.

U ponudi imaju i dobro poznate svim burger zaluđenicima – pohovane mocarela štapiće. Ovi štapići su im neviđeno ukusni i da, ne umemo blaže da ih opišemo.

Od burgera preporučujemo da probate double cheese burger uz koji dobijate pomenute mocarela štapiće uz majonez sa tartufima. Mmmm.

@burgerhousebros
@burgerhousebros
@burgerhousebros
@burgerhousebros

Smash burgers – bg.

Ova ekipa ozbiljnih momaka (kako nam bar deluje svaki put kada ih posetimo) zaista pravi opasno dobre burgere. Pamtimo ih po tome što su njihovi burgeri toliko sočni, da pri svakom zalogaju koji uzmemo, imamo osećaj kao da nam nadražuju nepce. Smash burgers ekipa će zaista da vam objasni na delu šta znači – dobar burger. Kada je reč o meniju, ne bismo ništa posebno izdvajali. Možete slobodno da nam verujete na reč, apsolutno sve što smo ikada probali kod njih bilo je više nego ukusno.

Ono što je specifično za Smash burgers jeste to da oni u ponudi imaju samo 4 različite vrste burgera, razlog tome je verovatno to što se svakom posvećuju maksimalno. U ponudi su: Double; Classic; Original; BBQ Jalapeno; Blue Cheese & Bacon.

Uska ali kvalitetna ponuda – Fer plej.

@smashburgersbg
@smashburgersbg
@smashburgersbg
@smashburgersbg

Toster

Ne bi bilo u redu da u tekstu koji govori o Burger kulturi u Srbiji izostavimo čuveni Toster bar. Možda vam sada deluje kao da previše hvalisamo svako od ovih mesta, ali verujte nam da se pored svih ovih krindž epiteta i dalje suzdržavamo.

Da se vratimo na Toster, svaki Novosađanin ikada poznaje čitavu ekipu tostera, znaju njihove početke, njihove lokale i radnike. Neki čak znaju i meni napamet. Mi Beograđani, volimo da kažemo da nam, pored mnogo mesta na kojima može da se pojede dobar burger fali još samo – Toster!

Razlog tome je sigurno to što Toster voli da eksperimentiše sa svojim burgerima i u tome ima mnogo uspeha. Klasični primeri bili bi, recimo, HOT Burger sa dimljenom ljutom paprikom i tri stepena ljutine; Shroom burger sa grilovanom mariniranom bukovačom; Fancy burger sa brie sirom – izbor je veliki.

Ostatak ovog, posve zanimljivog menija pogledajte ovde.

@tosterbar
@tosterbar
@tosterbar
@tosterbar

I vama i nama je jasno da postoji još mnogo mesta koja nude odlične burgere, ali mi se na žalost moramo zaustaviti negde.

Za ova tri mesta možemo da garantujemo da žive burger kulturu punom parom. Crne rukavice, strpljenje i preciznost prilikom pripreme, neobjašnjiv vajb i prava hipstersko/hedonistička priča koja je totalno kul nama, običnim ljudima, i tera nas na to da dobro jedemo i vratimo im se svaki put. Gladni, kako drugačije?

Učitati još
Zatvori