Austrija za novogodišnje praznike: Planina, kultura i odlična zabava
Austrija za novogodišnje praznike: Planina, kultura i odlična zabava

Austrija za novogodišnje praznike:
Planina, kultura i odlična zabava

Austrija je jedna od najpopularnijih destinacija svih onih koji vole dobre restorane, odličnu zabavu, kulturu i raznovrsne zimske destinacije. Veoma je blizu i često je pravi izbor kada je reč o odmoru koji ne zahteva mnogo pripreme.

U nastavku teksta pogledajte mesta u Austriji koja je Journal izdvojio za ovogodišnje praznike.

Ski park Turracher Höhe 

Austrijsko skijaško blago, ski park Turracher Höhe oduševiće vas svežinom, mirom i stazama za skijanje koje su pravi izbor za sve ljubitelje ovog sporta. Baš u ovom mestu, pronašli smo i interesantan smeštaj u koje, kako deluje, možete odlično da se raskomotite i odmorite. S obzirom na to da je reč o brvnari, pogodna je za veći skup prijatelja, porodicu ili par. Sakrivena u brdima, biće sjajna za zabavu i van skijališta.

@turracherhoehe
@turracherhoehe
@turracherhoehe

Bečki bal za nezaboravan početak godine

Januar u Beču je rezervisan za umetnost – Opere, balove i orkestarske koncerte. Ukoliko ste umetnički tip i zaljubljenik u ples i klasičnu muziku, savetujemo vam da ne prospustite nesvakidašnje iskustvo po kome su Bečlije poznate u čitavom svetu – Bal bečkih lekara. Bal će se održati 28. januara u Bečkoj carskoj palati, a sjedinjuje umetnost, glamur, odlično gastronomsko iskustvo i mnoštvo emocija.

Sve o samom balu, repertoar, karte i ostale informacije možete pronaći na linku.

@ärzteball
@www.aerzteball.at

Izučite grad do detalja

Restorani:

Ako planirate svoju prvu posetu Beču, imamo dve obavezne gastronomske stanice koje preporučujemo da posetite:

Upoznavanje Beča započnite kafom u Loft-u. Sjajan kafe/restoran sa neverovatnim pogledom na grad i odličnom hranom. Ako ste veliki gurman, preporučujemo vam da posetite i nadaleko poznati restoran Die Heimat des Schnitzels i isprobate prave tradicionalne austrijske šnicle.

@dasloftwien
@dasloftwien
@figlmueller
@figlmueller

Turističke atrakcije:

Na vašu to do listu uvrstite i posetu najpoznatije zgrade u Beču, Hundertwasserhaus koja je sagrađena je prema ideji Friedricha Stowassera i planu arhitektae Josepha Krawineaspecifična, a specifična je po neravnim podovima. Ona predstavlja jedno od najkreativnijih i najoriginalnijih dela moderne arhitekture na svetu. Veoma blizu nje, nalazi se i dobro poznata bečka pijaca koja na jednom mestu nudi raznolik izbor garderobe i nakita koji možete da pronađete u raznim zanatskim radnjama. Takođe, na ovoj lokaciji nalazi se mnogo restorana, kao i štandovi sa odličnim kuvanim vinom.

Obavezno izdvojite vreme i za odlazak u bečki zabavni park – Prater Park, čiji sjaj najbolje dolazi do izražaja upravo za vreme praznika.

 

@bestcitybreaks
@foodly_vienna
@foodly_vienna

Klizanje u Wienereistraumu:

Bečko klizalište – Wienereistraumu je jedno od lepših u Evropi. Ukoliko želite da se zabavite na otvorenom, budete okruženi sjajnom dekoracijom i osetite nalet adrenalina koje nam pruža klizanje, ovo je savršeno mesto za vas.

@wienereistraum
@wienereistraum
@wienereistraum

Noćni život:

Ne želimo da zaboravimo ono što zaista definiše jedan grad kao što je Beč – noćni život.

Ukoliko se za novogodišnje praznike zateknete u Beču, preporučujemo vam nekoliko odličnih klubova: Grelle Forelle; Donau Techno; Volksgarten; Kleinod; Kruger American Bar.

@grelle_forelle

Potrudili smo se da za svakoga izdvojimo po nešto, te nadamo da će naši predlozi biti korisni prilikom vašeg sledećeg (ili pak prvog) odlaska u Beč.

Foto: Pexels; Instagram; AirBnb

Učitati još
Zatvori