Da li ste čuli za američki brend koji nosi naziv „Boy Smells“?
Da li ste čuli za američki brend koji nosi naziv „Boy Smells“?

Da li ste čuli za američki brend koji nosi
naziv „Boy Smells“?

BOY SMELLS.

Voleli bi smo da smo bili na board sastanku kada su osnivači rešili da će ovo biti finalno ime brenda, but we’re feeling it. Brend je osnovan 2015. godine, kada su pod ovim imenom patentirane prve mirisne sveće kao fokus proizvod. Od prošle godine, njihov asortiman je bogatiji za liniju genderful parfema oko kojih se stvorio neverovatan buzz. Vodimo vas kroz priču o brendu Boy Smells.

Naime, počećemo od termina Genderful. Nastao je kao varijacija na termin Genderless, a odnosi se na svakoga ko odbacuje socijalne uloge bazirane na osnovu pola.

Sada se vraćamo na početak, kada je brend Boy Smells debitovao na tržištu kao mikro beauty brend koji proizvodi mirisne sveće. Osnivače čine dva partnera i modna veterana – Matthew Herman i David Kien. Krenuli su lagano, ne previše ambiciozno u ovaj projekat, a desila se prava magija.

Da li je covid pandemija doprinela ekstremnoj popularnosti home fragrance proizvoda ne znamo, ali Boy Smells je doživeo rapidan porast prodaje na tržištu u protekle 3 godine. Nakon mirisnih sveća, ovaj brend u svoj asortiman uvodi donji veš u veličinama od XS-XXL, da bi na kraju sve ovo obogatio sjajnom linijom parfema.

Boy Smells

„Od rutine do rituala“

Ovako glasi njihov razvojni put i filozofija brenda, a njihovi proizvodi se trenutno prodaju u preko 35 zemalja, na 6 kontinenata. Boy Smells možete kupiti na preko 750 retail lokacija, a od letos su dostupni i u okviru kozmetičkog lanca Sephora. Takodje, trenutno je akcenat na njihovoj saradnji sa iconic umetnicom Grace Jones.

Boy Smells bestsellers

Sveće

Počećemo sa svećama, jer medijski giganti koriste rečenicu „Everyone’s favorite candle brand“ kao sinonim za Boy Smells. Dakle, ako kupujete samo jedan proizvod da testirate brend, to mora biti Slow Burn sveća. Zatim, Cowboy Kush i Cameo. Naravno, moramo da pomenemo i Grace by Grace Jones, čija je aroma opisana kao: Salty sea air with floral waves.

Boy smells
Cowboy Kush
Slow burn
CAMEO
GRACE BY GRACE JONES
Boy smells sveće

Genderful parfemi

Kada su genderful parfemi u pitanju, tu je veća dubioza oko izbora, jer to to scent koji nas prati tokom čitavog dana. Iz ove sekcije izdvajamo:

Kampanja za parfeme komunicira rečenicom: Da li su vas ikada zaustavili na ulici, da bolje osete vaš parfem? Jer će sa njihovom fragrance linijom to definitivno biti slučaj. Sam dizajn pakovanja je takodje maestralan, a Herman je za Vogue rekao da je bio inspirisan neoklasicizmom, kao i grčkim statuama. In general, istorijom.

Cela kolekcija parfema Cologne de Parfum za zadatak ima da izbriše razlike medju polovima, kao i da pruži  svoj doprinos slobodi izbora. Pored toga što su mirisi hvaljeni do besvesti, kreativni duo je ovo shvatio kao mnogo više od promocije samih parfema.

Boy smells
TANTRUM
Boy Smells
CASHMERE KUSH
BOY SMELLS
MARBLE FRUIT
SUEDE PONY

Priča o samom brendu je u konstantnoj kulminaciji, i čini nam se da nema nameru da se zaustavi. U okviru asortimana možemo naći i hand wash proizvode, kao i losione za ruke. Varijacija proizvoda takodje raste, a estetika brenda je sve jača i jača. Njihov instagram profil je pravi mali grafički raj za oči, a pakovanja poželite da čuvate i kada proizvod istrošite. Pored sjajne ideje za inicijalni početak brenda, pa sve do odličnog širenja asortimana proizvoda i same poruke jednakosti – sigurni smo da ovaj brend čeka svetla budućnost.

Hand wash by Boy Smells

FOTO: Instagram; Boyssmells.com

 

Učitati još
Zatvori