Zimska rekreacija: Zatvoreni bazeni u Beogradu
Zimska rekreacija: Zatvoreni bazeni u Beogradu

Zimska rekreacija: Zatvoreni
bazeni u Beogradu

Idealan način da ostanete u kondiciji tokom zimskih dana jeste poseta zatvorenim bazenima. Plivanje je aktivnost koja prevazilazi granice uzrasta, nivoa veštine i fizičke spremnosti. Kao oblik vežbanja, rekreacije, pruža mnoge koristi kako za telo, tako i za um. Otpor vode pokreće različite grupe mišića, podstičući snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Za razliku od mnogih vežbi visokog intenziteta, plivanje je blago prema zglobovima, čineći ga idealnim izborom za osobe svih uzrasta i nivoa kondicije. Zatvoreni bazeni su odlično mesto na kom možete da počnete.

Pored fizičkih benefita, plivanje je sport koji uključuje um i podstiče mentalno zdravlje. Ritmički zamah, zvuk vode i pravilno disanje stvaraju meditativnu atmosferu, pružajući pauzu od užurbanosti svakodnevnog života. Zatvoreni bazeni mogu poslužiti i kao utočište za pražnjenje uma i smanjenje stresa.

Osim fizičkih i mentalnih benefita, dobro plivanje takođe služi kao važna životna veština. Plivanje takođe usađuje osećaj samopouzdanja i nezavisnosti. Mogućnost dobrog snalaženja u vodi otvara mogućnost i za druge aktivnosti. Kako su nam stigli hladniji dani, definitivno je da bi ovaj sport mogao da utiče pozitivno na više različitih nivoa. Zbog toga smo izdvojili mesta na kojima možete ove zime da se posvetite ovoj rekreaciji. Ovi zatvoreni bazeni u Beogradu poseduju sve što vam je potrebno.

SC Tašmajdan

SC Tašmajdan je idealno mesto za sve ljubitelje sporta. Pored olimpijskog zatvorenog bazena i različitih kurseva plivanja za decu i odrasle, nude i opciju individualnih poseta za one koji bi samostalo da se bave sportom. U sklopu centra nalazi se i odličan spa centar, ali i opremljena teretana. Dakle, na jednom mestu možete da pronađete više različitih načina da se opustite i posvetite fizičkoj aktivnosti. Mesečna članarina za bazen je veoma pristupačna, a ukoliko želite da uključite čitavu porodicu TC Tašmajdan nudi različite pogodnosti. Ono što je idealno jeste da postoji mogućnost i dnevne karte ukoliko smatrate da nećete biti redovan posetilac. Sportski centar Tašmajdan otvoren je i vikendima, a više dodatnih informacija o školama plivanja, terminima i cenovnik možete pronaći na njihovom sajtu. Takođe, lokacija bi trebala da bude idealna za one koji žive ili rade u centru Beograda.

SRC 11. April

Ovaj sportsko-rekreativni centar na Novom Beogradu obuhvata bazene, terene za tenis, fitnes centar, streljanu i sportsku salu. Međutim, sigurno je da je među Beograđanima najpopularniji po zatvorenom i otvorenom bazenu. Isto kao i SC Tašmajdan, SRC 11. April poseduje spa centar, te nakon treninga možete na jednom mestu da iskoristite i taj vid pogodnosti. U ponudi imaju tri bazena, mali, srednji i veliki što je definitivno prednost za one koji bi želeli da ih posete sa čitavom porodicom. Pored različitih kurseva i škole plivanja za najmlađe, SRC 11. April ima opciju i individualnih poseta. Više informacija možete pronaći na njihovom sajtu. Ukoliko odlučite da ih posećujete redovno, možete se osloniti i na njihovu benefit karticu i na taj način ostvariti različite pogodnosti.

Bazen 25. Maj

Ono zbog čega je bitno izdvojiti Bazen 25. Maj jeste njihov besplatan program za decu i penzionere. Najpopularniji među njima jeste besplatni vaterpolo trening za decu.  Ukoliko želite da uključite i vaše voljene, na njihovom sajtu možete pronaći više informacija o ovoj pogodnosti. U sklopu njihovih bazena nalazi se i wellness centar, organizuju i školu plivanja za najmlađe, a imaju i posebne termine za građanstvo i individualne posete. Nude veliki broj različitih opcija za mesečne članarine i svakodnevni pristup u određenim terminima i za jednodnevne karte. Mesečna karta za rekreativno plivanje je na njihovim bazenima najpovoljnija. Ukoliko vam lokacija ovog bazena odgovara, definitivno je da biste trebali da iskoristite njihove različite pogodnosti.

Učitati još
Zatvori