Da li smo ricinusovo ulje za rast kose koristili na pogrešan način?
Da li smo ricinusovo ulje za rast kose koristili na pogrešan način?

Da li smo ricinusovo ulje za rast kose
koristili na pogrešan način?

Sigurno ste na više strana pročitali/čuli kako je ricinusovo ulje sjajno za rast i negu kose, čak ste ga kupili i nanosili u više navrata – ali sve što ste dobili je masna kosu koju niste mogli da isperete ni iz trećeg pokušaja. Ne brinite, we’ve all been there.

Upravo zato bacili smo se u potragu za savetima za ispravno korišćenje ovog ulja i pronašli jedan koji jedva čekamo da probamo!

Zašto je ricinusovo ulje magično kada je rast kose u pitanju?

Ricinusovo ulje sadrži vitamin E, proteine kao i Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, a svi ovo sastojci rade u korist rasta kose. Ono svojim antibakterijskim dejstvom održava higijenu skalpa, a njegova primena poznata je vekovima unazad.

Kako je ovo ulje veoma gusto i teško za nanošenje, ali i ispiranje, najbolji način je da ga pomešate sa još nekim ređim uljem i napravite  serum koji ćete lakše koristiti. Ulja sa kojim ga možete mešati su:

• maslinovo ulje

• kokosovo ulje

• ulje od jojobe

• ulje od semenki grožđa

• ulje lavande

Mix and Match

Kada su sva ova ulja u pitanju – ona su dosta ređa od ricinusovog tako da je odnos sledeći: na jednu kašiku ricinusovog ulja dovoljne su 2-3 kapi drugog ulja po želji.

Sve ovo možete smućkati u neku staru, iskorišćenu bočicu i aplicirati odatle, a optimalno je da dva puta nedeljno nanosite serum koji ste napravili. Možete ga nanositi sat-dva pre samog pranja kose, ali preporučeno je da ga u početku nanosite pred spavanje i odradite overnight tretman kako bi kosa upila što više proizvoda.

Naravno, kao i kod svake druge rutine trik je da budete uporni i disciplinovani, a nakon čiščenja pred spavanje ovaj serum možete dodati i na obrve. Mi ćemo definitivno probati da ga koristimo na ovaj način, javljamo se sa utiscima za mesec-dva.

Foto: Instagram / @matildadjerf / @hannaschonberg

Učitati još
Zatvori