Radionica joga disanja: Napokon naučite kako pravilno da koristite „uzdah i izdah“
Radionica joga disanja: Napokon naučite kako pravilno da koristite „uzdah i izdah“

Radionica joga disanja: Napokon naučite kako pravilno da koristite „uzdah i izdah“

Znate li one momente u životu, kada vam neko kaže „samo diši“. Da, ukoliko vratimo film unazad, prisetićemo se više različitih situacija. Zog čega je ovaj uvod bio bitan? Pravilno disanje je jedna od najbitnijih stvari kada je reč o zdravlju uma i tela. Kiseonik hrani naše ćelije organizma i donosi mu količinu koja im je neophodna za normalno funkcionisanje. Takođe, pravilno disanje redukuje stres i u velikoj meri može da utiče na to da se u određenim situacijama brže umirimo.

Veliki broj benefita krije se i u ostalim sferama našeg zdravlja i opšteg stanja organizma. No, više o značaju disanja i ispravnim tehnikama možete saznati na jednoj jedinstvenoj radionici koja će se održati ove nedelje u Beogradu. Radionica koju organizuje Homeplace počinje u nedelju, 11.06. a trajaće od 11:00h do 13:00h. Radionicu će voditi Jelena Malenović, sertifikovani instruktor Hatha joge i učitelj joge disanja.

@homeplace_belgrade

Šta je joga disanja / ćelijskog disanja?

Praksa ćelijskog disanja je suptilna joga praksa usklađena sa fiziologijom i anatomijom tela koja može da pomogne da bolje upoznamo svoj dah. Na taj način pomažemo svome telu da prirodne procese ishrane tkiva kiseonikom učini što adekvatnijima. Ujedno, zbližimo se i oslušnemo svoje telo iznutra na jedan veoma jedinstven način.

Šta se postiže primenom ćelijskog disanja:

  • osvestićemo tokove disanja i dotoka kiseonika u ćelije
  • probudićemo svesnost na nivou ćelija i unutrašnjih organa,
  • podržaćemo procese ishrane tkiva kiseonikom, regeneracije ćelija, stvaranja i protoka energije kroz telo.
@homeplace_belgrade
@homeplace_belgrade

Sve ćelije u našem organizmu konstantno su u „budnoj“ fazi i rade, održavajući naš organizam. Na nama je da im verujemo, ali i da verujemo sebi. Veoma je bitno da dozvolimo svom telu da diše i postoji kako ga je priroda za to stvorila, a najbolji način da to naučimo jeste uz pomoć onih koji vežbaju disanje svaki dan. Kroz svoju membranu, ćelija uzima sve neophodne nutrijente dok kroz istu tu membranu izbacuje toksine koji bi trebalo da izađu iz tela. Ovaj sveprisutni balans leži u osnovi zdravlja, a o njegovoj važnosti možete naučiti i više na samoj radionici.

Ovo je jedinstvena praksa i prisećanje na našu duboku povezanost sa prirodom koja pulsira unutar nas gde svi zajedno dišemo istim ritmom.

Zbog toga verujemo, da ćete na radionici koju organizuje Homeplace imati priliku da to osetite i sami.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori