Kefir od kokosa je superhrana koja je zauzela spotlight na društvenim mrežama, evo i zašto
Kefir od kokosa je superhrana koja je zauzela spotlight na društvenim mrežama, evo i zašto

Kefir od kokosa je superhrana koja je zauzela spotlight na društvenim mrežama, evo i zašto

U poslednje vreme korisnici društvenih mreža često promovišu superhranu. Ovaj epitet je dobila zato što je obogaćena hranljivim materijama koje imaju razne benefite po zdravlje. Nedavno nam je Bella Hadid predstavila kako započinje svoje jutro. Među raznim suplementima koje konzumira, istakla se morska mahovina, koja je na TikToku zavredila veliku pažnju zbog njenih dobrobiti po zdravlje. Superhrana koja je zauzela spotlight na društvenim mrežama jeste kefir od kokosa. Ovaj napitak, osim što je ukusan, donosi brojne zdravstvene dobrobiti.

Kefir od kokosa = superfood

Kefir je fermentisano piće, koje se pravi od kravljeg, kozijeg ili ovčijeg mleka i dodavanjem kefirskig zrna. Kefirna zrna se sastoje od kombinacije sastojaka mlečnu kiselinu bakterije, kvasce, proteine, lipide i šećere. Kefir vodi poreklo iz delova istočne Evrope i jugozapadne Azije. Njegovo ime potiče od turske reči keyif, koja se odnosi na dobro osećanje nakon jela. Zbog svih ovih sastojaka, kefir ima brojne benefite za ceo digestivni sistem.

 

Šta je kefir od kokosa?

Kefir od kokosa je napitak koji se dobija fermentacijom kefirskih zrna u kokosovoj vodi. Slično mlečnom kefiru, on pruža hranu za korisne bakterije u vašem crevima. Ove dobre bakterije se bore protiv potencijalno štetnih bakterija i infekcija. Takođe pomažu u varenju i jačaju imuni sistem. Glavna razlika između mlečnog kefira, i kefira od kokosa je ta što je kokos vegetarijanska i veganska alternativa. Takođe, dobar je izbor za one koji su intolerantni na laktozu.

Benefiti?

Kefir od kokosa je bogat probioticima, koji su žive bakterije korisne za zdravlje creva. Ove dobre bakterije pomažu u borbi protiv potencijalno štetnih bakterija i infekcija, stimulišu varenje i jačaju imuni sistem. U kefiru od kokosa takođe su sadržane i materije kokosove vode. Ona je obogaćena kalijumom, ugljenim hidratima, proteinima, mineralima i vitaminima. Niska je u mastima i ne sadrži holesterol. Sve ove materije pomažu u očuvanju zdravlja i gustine kostiju i smanjuju rizik od osteoporoze.

@wellbybelle

whole foods alwahs has the gems. coconut kefir a scoop in the AM lets see what this does 😳😳😳🥹🫣 #coconutkefir #leakyguthealing #bloating

♬ original sound - belle *・゚*✧

Ukoliko još niste probali kefir od kokosa, možda je vreme da mu pružite šansu i iskusite sve njegove benefite za zdravlje. S obzirom na to da je telu potrebno vreme da se navikne na probiotike, trebalo bi da počnete sa malom dozom, i postepeno je povećavati. Uživajte.

Učitati još
Zatvori