Čuli ste za termin dry brush – otkrivamo pravila celokupnog procesa
Čuli ste za termin dry brush – otkrivamo pravila celokupnog procesa

Čuli ste za termin dry brush –
otkrivamo pravila celokupnog procesa

Ukoliko praktikujete da radite piling celog tela, sigurno ste čuli i za tehniku dry brush. Ova vrsta pilinga, za razliku od klasične koja se radi pod tušem, primenjuje se pre samog tuširanja ili kupanja, na suvoj koži. Ceo proces radi se uz pomoć posebne četke, a svrha je da se otklone sve mrtve ćelije sa površine kože pre nego što ona stupi u dodir sa vodom.

Jako je bitno da pre prvog pokušaja suvog pilinga iščitate iskustva i preporuke, kako oni sa osetljivijom kožom ne bi oštetili površinu kožne barijere preagresivnim pilingom.

How to: Dry brush

Pored sjajne kože, posledica dry brush tehnike je i poboljšana cirkulacija. Kako ovim principom pilinga možemo da utičemo i na limfne čvorove, treba biti posebno pažljiv i znati u kom smeru ceo proces treba da se odigrava. Budući da se na ovaj način podstiče i prirodna detoksifikacija organizma, uradili smo mini research i sa vama delimo osnovne smernice ukoliko ste /dry brush/  početnik (kao i mi):

– Dry brush, kako mu i ime kaže, radi se isključivo na suvoj koži pre samog tuširanja. Jednom kada se pokvasite, četka za suvi piling mora biti odložena.

– Proces krećemo od vrata, prelazimo na ruke i noge, a pokreti četke uvek treba da idu u pravcu srca.

– Posebnu pažnju treba obratiti na predeo ispod pazuha, vrat i prepone, kako u ovim oblastima imamo najveći broj limfnih čvorova.

– Treba investirati u četku sa dugačkom drškom kako bi mogli da pokrijemo i ceo predeo leđa, a kada stignemo do ambomena i leđa kružni pokreti treba da idu u pravcu kazaljke na satu.

Benefiti suvog pilinga

Sjajan osećaj i mekana koža samo su neki od benefita suvog pilinga, a pored toga što ovom tehnikom uklanjamo mrtve ćelije sa površine kože ona dodatno utiče na dobrobit našeg celokupnog zdravlja.

Suvi piling između ostalog smanjuje postojeći celulit i pojavu novog, stimuliše rad limfnih žlezda i poboljšava cirkulaciju. Takođe, ima ulogu u smanjivanju stresa, potpomaže celokupan sistem varenja, čisti pore i utiče na overall poboljšanje imunog sistema. Ukoliko ste do sada imali dileme da li da probate suvi piling –  nakon ovog teksta vreme je za akciju.

Učitati još
Zatvori