Beauty trick: Da li smo do sada pogrešno koristili maske za ispod očiju?
Beauty trick: Da li smo do sada pogrešno koristili maske za ispod očiju?

Beauty trick: Da li smo do sada pogrešno
koristili maske za ispod očiju?

Dok smo odavno ustanovili da je od vrhovne važnosti ne samo koristiti skincare proizvode, već koristiti one koje odgovaraju našoj koži i potrebama, određena skincare pitanja i zablude i dalje neumorno cirkulišu društvenim mrežama. Jedna od polemika koja se neretko vodi tiče se upravo “pravilnog” korišćenja maski za ispod očiju, a mi u nastavku seciramo da li tako nešto zaista postoji, i da li smo ih sve vreme koristili pogrešno.

Pozicioniranje maski

Što se “pravilnog” korišćenja maski ispod očiju koje dolaze u formu različitih gelastih jastučića ili serumom natopljenih papirića u obliku suze, pozicioniranje tih maski ispod oka je jedna od najčešćih rasprava. Dok je način na koji ih najčešće vidimo da se koriste upravo onaj gde je širi deo okrenut ka unutrašnjosti oka, a tanji ka spoljašnjem delu, postoje mišljenja da je ipak ovaj način pozicioniranja ovih maski ipak “nepravilan”.

Dok su mišljenja oko ovog pitanja ipak podeljena unutar online skincare zajednice, određeni skincare entuzijasti ipak iznose stav da je širi deo makse namenjen da sedi visoko na jagodicama kako bi obuhvatila što veću površinu tog predela, kom je neretko potrebno više nege nego predelu ispod oka. Upravo na tom delu najčešće se pojavljuju one prve tanke linije, a pozicioniranje maske na ovaj način navodno pomaže u njihovoj prevenciji, ili borbi protiv njih.

 

Kako “pravilno” stavljamo maske za ispod očiju?

Po svemu sudeći, reč nije o tome kako ih “pravilno” staviti, već kako pravilno staviti maske za ispod očiju u zavisnosti od toga šta želimo njima da postignemo. Dogovor je ipak čini nam se postignut da je okretanje šireg dela ka unutrašnjosti oka namenjeno za izražene podočnjake, dok je suportno pozicioniranje ovih maski namenjeno za one tanke linije oko oka.

Foto: Instagram (@zaraynaf, @maralafontan)

Učitati još
Zatvori