Wet bangs: Da li se radi o novom trendu šiški mokrog izgleda?
Wet bangs: Da li se radi o novom trendu šiški mokrog izgleda?

Wet bangs: Da li se radi o novom trendu
šiški mokrog izgleda?

Tendenciji da stilizujemo prednje ivične pramenove kose, poznatije kao baby hairs, svedočimo još sa flapper frizurama 20ih i prepoznatljivom Betty Boop kosom 30ih. Iako se ova praksa zadržala sve do danas (u svom modernijem obliku), najnovija verzija ovoga, koja nam se čini da je na pomolu, jeste wet bangs izgled.

U pitanju je nesvakidašnje stilizovanje prednjeg dela kose u vidu zasebnih pramenova koje karakteriše „vlažan“ izgled, najverovatnije postignut velikim količinama gelova za kosu. Da li se radi o novom trendu, tek treba da otkrijemo.

@kyliejenner
@kyliejenner

Wet bangs?

Mokre šiške, mokri pramenovi, slepljeni pramenovi… nazovite ih kako želite. S obzirom da je trend i dalje u fazi formiranja, dali smo sebi slobodu da ih nazovemo wet bangs. Na kraju krajeva, i jesu šiške naizgled mokrog osećaja. Možda kada počnemo da ih viđamo češće na jednoj, pa drugoj poznatoj ličnosti, a onda sasvim izvesno i na Tiktok i Instagram trendy devojkama, možda tek onda dođemo do konsenzusa oko imena. S obzirom da smo već sad imali celebrity sighting sličnog načina stilizovanja šiški, smatramo da je samo pitanje vremena.

Kylie Jenner je ovaj izgled razdvojenih pramena vlažnog izgleda iznela ne jednom, već dva puta u roku od mesec dana. Prvi put je u pitanju bila kampanja za Batman x Kylie Cosmetics, a najskorije je iznela wet bangs look na CFDA nagradama. Te noći, Kylie je nosila archive Thierry Mugler haljinu iz 1999. godine, dok se za frizuru pobrinuo celebrity frizer Jesus Guerrero. Sada je još samo ostalo da vidimo kakav će oblik poprimiti ovaj trend, jer kao što to dobro znamo – gde Kylie kroči, neminovno je da bude sledbenika koji je bezpogovorno prate u stopu.

@kyliejenner
@kyliejenner
@kyliejenner
@kyliejenner

Foto: Instagram (@kyliejenner)

Učitati još
Zatvori