Poliglutaminska kiselina kao glavni sastojak Rhode face cleansera od ananasa – otkrivamo benefite
Poliglutaminska kiselina kao glavni sastojak Rhode face cleansera od ananasa – otkrivamo benefite

Poliglutaminska kiselina kao glavni sastojak Rhode face cleansera od ananasa – otkrivamo benefite

Beauty brend Rhode, iza kojeg stoji Hailey Bieber, pokazao se kao jedan od retkih celebrity brendova koji zaista ima vrlo delotvorne proizvode. Godine istraživanja uz konstantu podršku dermatologa rezultirale su kvalitetnim formulama, a 25. januara stiže nam još jedna – u pitanju je novi Rhode face cleanser od ananasa.

Ključni sastojak ovog proizvoda za čišćenje lica je Poliglutaminska kiselina, a u nastavku teksta oktrivamo i njene benefite.

Šta je poliglutaminska kiselina?

Hijaluroska kiselina who? Sve popularnija je njena slična, ali efektnija zamena na tržištu koja nosi skraćenicu PGA – a ona je ujedno i osnovni sastojak novog Rhode  face cleansera Pineapple Refresh koji izlazi sredinom sledeće nedelje. Poliglutaminska kiselina pruža sjajne  benefite koži, a ona je prirodni derivat japanske hrane Nattō, koja se zasniva na sojinom zrnevlju. 

Dobra vest je da se Hijaluronska i Poliglutaminska kiselima mogu ukrštati kroz sam sistem nege, kako se međusobno dopunjuju. PGA odlično privlači i zadržava vodu, što automatski sprečava dehidrataciju kože.

Ona takođe sprečava razgradnju Hijaluronske kiseline, tako da ova dva sastojka deluju kroz takozvanu simbiozu. Takođe, nakon korišćenja proizvoda sa Poliglutaminskom kiselinom povećava se elastičnost kože, kao i ujednačenost tena.

Candice Swanepoel kao zvezda tropske Rhode kampanje

Pored Hailey, zaštitno lice za novi Rhode Pineapple Refresh face cleanser je i top model, kao i nekadašnji Victoria’s Secret anđeo, Candice Swanepoel. Njih dve poziraju na (logično) tropskoj destinacija sa proizvodom u ruci, i opremom za ronjenje (u boji novog proizvoda, logično).

Kako će se ovaj face cleanser naći u slobodnoj prodaji već za par dana, Rhode tim je u sred agresivne PR kampanje u okviru koje vidimo kako su proizvod testirale anonimne devojke mesecima unazad, kao i koji su njihovi utisci. Takođe, Hailey uveliko šalje i PR pakete a ovaj je zanimljiv jer se proizvod nalazi unutar bath bombe, koja nakon što se rastopi u vodi ostavlja ambalažu od samog cleansera. Good job, Hailey.

Foto: Instagram / @rhode

Učitati još
Zatvori