Fenty i Huda Beauty su gotovo istovremeno izbacili identične proizvode, a mi smo ih uporedili
Fenty i Huda Beauty su gotovo istovremeno izbacili identične proizvode, a mi smo ih uporedili

Fenty i Huda Beauty su gotovo istovremeno izbacili identične proizvode, a mi smo ih uporedili

Iako smo navikli da Rihanna i Fenty Beauty predvode trendove kao i da izbacuju hrpu inovativnih stvari, dogodilo se da jednom ipak nisu toliko originalni. Naime, sada su se ‘duplirali’ s brendom Huda Beauty. U razmaku od samo nekoliko dana, oba brenda su izbacila gotovo identične proizvode s jako sličnim brendiranjem.

U pitanju su sjajevi zausne koja hlade. Onaj od Fentyja zove se ‘Gloss Bomb Ice’, a onaj od Hude ‘Silk Balm Icy Cryo’. Kao što možete i sami primetiti led se spominje u oba imena, a da stvar bude još zanimljivija, oba proizvoda su plave boje.

Iako je beauty svet sada očekivao veliki okršaj, Huda se oglasila i odmah to sasekla u korenu. Rekla je da se radi o slučajnosti koja se u tom poslu može dogoditi te da obožava i Rihannin proizvod iako je jako sličan njenom. Rihanna se, pak, nije oglasila.

Naravno, mesta na tržištu ima za oba brenda i nijedan ne bi trebalo da ispašta zbog ovog ‘dupliranja’ koje se dogodilo.

Inače, i Huda i Rihanna u svojim kolekcijama imaju i sjajeve za usne koji zagrevaju. Hudino je tek izašlo, a Rihanna je svoje lansirala početkom godine. Njezn sjaj zove se ‘Gloss Bomb Heat’, a Hudino ‘Silk Balm Spicy Thermo’.

Oba imaju za cilj da vizualno povećaju usnice i oba su izvorno crvene boje. Ipak, Fenty Beauty je proširio ponudu pa sada Heat sjaj dolazi u pet nijansi. Na kraju priče, osvrnimo se na cene. Sjajevi za usne Hude Kattan koštaju 25 dolara. Fenty Beauty sjajevi, pak, koštaju nešto više.

Poređenje sjajeva za usne koja hlade

A sada, da uporedimo ova dva sjaja koja hlade.

Fenty Beauty Gloss Bomb Ice Cooling Lip Luminizer: Njihova formula sadrži pepermint što trenutno hladi usne i vizualno ih povećava. Tu je i shea maslac te vitamin E koji neguju i omekšavaju usnice. Ovaj sjaj ne sadrži šljokice, ali usnama daje lep sjaj.

Huda Beauty Silk Balm Icy Cyro-Plumping Lip Balm: Njihova formula obogaćena je ekstraktom piskavice, sojom, sladićem i hijaluronskom kiselinom. Na stranici stoji i da povećava usne, ali bez neugodnog peckanja kakvo inače uzrokuju plumping sjajevi. Dodaju i da nije lepljivo te da ima miris maline i peperminta. Takođe ne sadrži šljokice.

Valja naglasiti i kako je Fenty sjaj nešto intenzivniji, pogotovo što se tiče osećaja hlađenja. Ako želite nešto suptilnije, Huda Beauty je možda bolji izbor.

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori