Danas je neizostavni deo beauty & care rutine, a da li znate kada je kreirana prva micelarna voda na svetu?
Danas je neizostavni deo beauty & care rutine, a da li znate kada je kreirana prva micelarna voda na svetu?

Danas je neizostavni deo beauty & care rutine, a da li znate kada je kreirana prva micelarna voda na svetu?

Upotreba micelarne vode danas je neizostavan korak kada govorimo o beauty & care rutini kojom održavamo čistoću i negu kože lica. Njena primena i proizvodnja  rasprostranjena je širom sveta, a da li znate kako je sve počelo? Pre skoro 30 godina, jedna jednostavna bočica sa ružičastim poklopcem napravila je francusku revoluciju u kozmetici. Zauvek je promenila rituale čišćenja kože, a sa polica pariskih apoteka osvojila svet, postala voljena, prepoznatljiva & legendarna. U nastavku,  selimo se u Francusku i donosimo kratak istorijat njenog nastanka.

Back to 1995.

Da li ste znali da je Bioderma laboratorija kreirala prvu micelarnu vodu na svetu 1995. godine? Prateći potrebe dermatologa za nežnim čistačem za osetljivu kožu, Bioderma je osmislila čistač za čišćenje bez iritacije. Dermatolozi su brzo prepoznali novi čistač kao izuzetno rešenje i na recept ga prepisivali pacijentima. Micelarna tehnologija konačno je donela alternativu  dotada neprikosnovenom metodu – mleko plus tonik. U Francuskoj poznata kao Crealine H2O, u ostatku sveta Sesibio H2O.

Put za stvaranje legende

/Micele, voda, koža./

Prva micelarna voda u dvadeset prvi vek ušla je kao zvezda u usponu: sa dermatoloških recepata i polica apoteka, spustila se u backstage i postala nezamenjiv saradnik make up umetnika. Efektno skidanje i korigovanje šminke, koliko god puta je potrebno, bez tragova iritacije na koži, za šminkere je bilo pravo otkriće. Otrkiće koje su preneli zvezdama koje su šminkali. Put za stvaranje legende bio je otvoren, i do danas traje.

Ipak, tajna uspeha je oduvek bila u samoj bočici sadržana u tri reči: micele, voda, koža.

Zašto se Bioderma micelarna voda ne ispira?

RAZLOG #1

Bioderma Sensibio H2O je nastala na kreiranju prvih biomimetičkih micela, estera masnih kiselina koje u potpunosti imitiraju sastav prirodnih fosfolipida kože. Micele imaju dva lica – hidrofilni deo koji voli vodu, i hidrofobni deo koji privlači ulja. Zahvaljujući ovom svojstvu, one privlače nečistoće sa kože i zajedno sa njima se vezuju za tupfer kojim čistite lice. Ovo je i prvi od razloga zbog kojih se Bioderma micelarna voda ne ispira!

Bioderma je testirala Sensibio H2O i potvrdila da otklanja 99% šminke, 98% finih čestica zagađenja i 78% teških metala.

RAZLOG #2

/Voda farmaceutske čistoće/

Kreirana za potrebe dermatologije, Sensibio H2O koristi vodu koja je 9 puta prečišćena i koja se koristi u proizvodnji lekova. Ova voda je mnogo nežnija za lice od vode iz česme koja može sadržati mikroelemente koji isušuju i iritiraju kožu – ali je i mikrobiološki pouzdanija od izvorskih voda.

Ovo je drugi razlog zašto ne treba da ispirate lice nakon čišćenja Bioderma Sensibio H2O micelarnom.

RAZLOG #3

/Čisti, umiruje, hidrira, čuva pH vrednost /

Bioderma Sensibio H2O sadrži tri vrste biljnih šećera koji hidriraju, umiruju, deluju antiinflamatorno i jačaju kožnu barijeru. Njena pH vrednost identična je prirodnoj kiselosti kože.

Ovo je i treći razlog zbog kog Sensibio H2O ne treba ispirati: sačuvajte na koži dobre sastojke i optimalnu pH vrednost.

Svake sekunde u svetu se proda po jedna Sensibio H20

Danas, kada znamo vrednost očuvanja zdravog mikrobioma na koži, možemo bolje da razumemo zašto je jedan čistač, inspirisan biološkim procesima same kože, već tri decenije toliko voljen. Dok čitate ovaj tekst, na stotine bočica Sensibio H20 dospelo je sa apotekarskih polica na stolove make up umetnika, na police kupatila, u dermatološke ordinacije i kozmetičke salone.

Svake sekunde u svetu se proda po jedna Sensibio H20.

Često imitirana, nikada prevaziđena, Bioderma Sensibio H2O ostaje legendarna & voljena.

Učitati još
Zatvori