Da li nam je potreban još jedan celebrity beauty brend: Adele se upušta u preduzetničke vode
Da li nam je potreban još jedan celebrity beauty brend: Adele se upušta u preduzetničke vode

Da li nam je potreban još jedan celebrity beauty brend: Adele se upušta u preduzetničke vode

Here we go again. Engleska pop zvezda Adele, nakon brojnih nastupa koje je održala u Las Vegasu, odlučila je da napravi kratki predah od muzičkih angažmana. Zato je, kako navodi britanski Mirror, rešila da započne svoju preduzetničku karijeru i to – you guessed it – u beauty industriji.

Ukoliko su navodi istiniti, Adele bi se ovime pridružila brojnim koleginicama koje su već napravile ovaj korak. Zapravo, takvih je koleginica toliko, da bi nam trebalo podosta vremena da ih nabrojimo sve. Rihanna je započela trend osnivanjem Fenty Beauty, jednim od uspešnijih primera ovog karijernog prelaska iz jedne u drugu industriju. Usledile su Ariana Grande sa rem beauty i Selena Gomez sa Rare beauty. Jennifer Lopez i Lady Gaga takođe imaju svoje beauty brendove, pri čemu se svi ovi međusobno razlikuju po tome da li pretežno nude make up ili skincare proizvode.

Kako prenosi Mirror, Adele se opredelila za make up, pa će tako njeni brojni fanovi biti u mogućnosti da rekreiraju prepoznatljiv eye look koji pevačica, gotovo nepromenjen, nosi od ranih dana svoje muzičke karijere. Fokus bi, dakle, bio na specifičnoj paleti senki za oči, kao i upečatljivom crnom ajlajneru. Isti izvori navodi i da je pevačica registrovala naziv The Shelbourne Collective, te bi ovo moglo biti potencijalno ime brenda.

Adele osniva brend – no, da li je on potreban?

U moru okeanu beauty brendova koji pokreću poznate ličnosti ne samo iz sveta muzike, već i glumci i modeli, logično je postaviti pitanje o reperkusijama ovog fenomena. Beauty industrija i njeno prezasićenje novim brendovima i proizvodima ne samo da su odraz šireg problema u društvu, već mogu imati i dalekosežne posledice. Neke od njih su svakako one ekološke prirode, s obzirom na to da mnogi od ovih kompanija svojim načinom proizvodnje štete životnoj sredini.

Foto: Instagram (@adele)

Učitati još
Zatvori