Tri jednostavna saveta koja možete da implementirate u rutinu nege lica za čistiju kožu
Tri jednostavna saveta koja možete da implementirate u rutinu nege lica za čistiju kožu

Tri jednostavna saveta koja možete da implementirate u rutinu nege lica za čistiju kožu

Kod nege lica su nam bitne samo dve stvari: 1. da je jednostavno 2. da radi. Često nemamo vremena, a ni strpljenja, za skincare rutinu koja podrazumeva 10 koraka, iako volimo s vremena na vreme da priredimo sebi pravi spa day gde ćemo posvetiti koži dobrih sat vremena.

Medjutim, zdrava i čista koža se ne postiže onim što radimo jednom u dve nedelje, već onime što radimo svaki dan. Zato je važno da nas svaki korak u našoj svakodnevnoj rutini nege lica  vodi ka zdravijoj i lepšoj koži.

Koliko god volimo sve naše kremice za lice, serume i maskice, postoje odredjeni koraci koje možemo da implementiramo u našoj svakodnevnoj nezi koje će dovesti do vidljivih promena, a za koje možda nismo ni svesni. Zato vam danas donosimo tri jednostavna saveta koje možemo odmah da ubacimo u našu skincare rutinu kako bismo se lakše izborili sa nesavršenostima na koži.

@stephmandich
@meghanroche

Top 3 Journal skin tips 

1. Slugging

Slugging nije nimalo nov pojam, štaviše pre par meseci ovu reč je bilo teško izbeći na društvenim mrežama i medju skincare fanaticima. Medjutim, ako ste je nekako propustili, tu smo da vam objasnimo.

Slugging je trend nege kože koji uključuje premazivanje lica vazelinom ili debelim slojem neke gušće kreme po izboru. Ovako debeo sloj kreme ili vazelina stavlja se pred spavanje i stoji na licu tokom cele noći. Ovo ima za cilj da spreči transepidermalni gubitak vode i zadrži vlagu u vašoj koži. Zato je idealno za sve suve tipove kože i one koji imaju odredjene nesavršenosti na koži izazvane suvom kožom, a to podrazumeva perutanje kože, bubuljice, beživotan izgled kože… Zato ukoliko niste i dalje dali šansu ovom trendu, pokušajte da implementirate ovu metodu 2-3x nedeljno.

 

@iehanacosmetics

2. Papirni ubrusi umesto peškirića

Ono što će možda iznenaditi mnoge, jeste da korišćenje peškirića nakon pranja lica nije najidealniji izbor. Dermatolozi objašnjavaju kako je zapravo mnogo bolja alternativa za sušenje lica ili papirni ubrus ili obična maramica. Zašto? Dermatolozi tvrde kako se na našim peškirićima za lice skupljaju razne bakterije koje dalje izazivaju probleme na našem licu. To važi čak iako te peškiriće koristimo isključivo samo za čisto lice, a menjanje peškira nakon svakog korišćenja nije dobro po našu okolinu. Dakle, ubrusi ili maramice će znatno pomoći u našoj borbi za čistu kožu.

 

3. Sok od aronije

Sok od aronije dokazano ima pozitivna dejstva na najrazličitije sfere našeg zdravlja i tela. Od jačanja imuniteta i čišćenja organizma pa sve do antikancerogenoh dejstva i pozitivnog dejstva na srce, krv i krvne sudove, jetruželudac i tako u nedogled.

Nekoliko kašika 100% prirodnog soka od aronije, na prazan stomak čim se probudimo, svakako je nešto što bismo trebali da uvrstimo u našu svakodnevnicu. Izmedju ostalog, ova navika dovešće nas do znatno zdravije i čistije kože.

Aronija povećava elastičnost kože i značajno smanjuje prisustvo bora i strija, uklanja tamne fleke od sunca i ispucale kapilare, osvežava kožu i usporava starenje. Osim toga, aronija se uspešno bori sa nesavršenostima na licu kao što su uporne bubuljice koje nam izlaze uprkos svim našim naporima da ih se otarasimo.

Mi ovde u Journal redakciji smo veliki fanovi ove čudotvorne biljke, i verujte nam kada kažemo da prva stvar koju uradimo ujutru jeste da popijemo malo 100% soka od aronije, a tek onda otpočnemo dan.

Keep in mind…

Društvene mreže preplavljene su savetima i trikovima koji obećavaju kako će “preporoditi” našu kožu i rešiti sve naše probleme. Zato je od izuzetne važnosti da dobro proverimo bilo šta što planiramo da uvrstimo u našu rutinu nege lica, kao i da vidimo da li ta metoda uopšte odgovara nama, kao što ona možda zaista odgovara nekom drugom. Svaka koža lica je priča za sebe, i treba joj pristupati upravo tako.

@heycallmezey
@edstkn

Foto. Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori