Viralni marokanski karmin koji želimo da isprobamo
Viralni marokanski karmin koji želimo da isprobamo

Viralni marokanski karmin koji
želimo da isprobamo

Dobro smo upoznati sa tendencijom društvenih mreža da (malo, malo) iznedre novi viralni proizvod ili trend o kojem se potom neumorno govori. Kako i sami plivamo u tim vodama, gotovo je nemoguće da nešto prođe nezapaženo pored našeg trend radara. Trenuta opsesija online beauty zajednice koja ne jenjava – marokanski karmin.

Šta je viralan marokanski karmin?

Marokanski karmin, poznat pod nazivom Aker Fassi, tradicinalan je proizvod marokanske kulture. U pitanju je potpuno prirodan proizvod koji se dobija od sušenog maka u prahu i kore nara koje su Barberke u Maroku koristile za pravljenje karmina i rumenila. Pasta dobijena ovim putem sipa se u neku vrstu glinenog zvona i rezultat je tradicionalan, višenamenski kozmetički proizvod sa snažnim crvenim pigmentom.

TikTok Screenshot / @rose.friederike
TikTok Screenshot / @rose.friederike

Kako se koristi?

Aker Fassi se koristi navlaženim prstom, ili idealno četkicom, tako što protrljate pigmentovani deo glinene čašice. Na taj način, pokupićete crveni pigment koji zatim nanosite na usne ili obraze dok ne dobijete željeni izgled. Što više slojeva nanesete, pigment na usnama i koži biče jači, a može da ostane postojan čak dva do četiri dana. Za sočan izgled savršeno rumenih usana,preko njega možete dodati sloj hidratantnog balzama ili sjaja za usne.

U nastavku pogledajte na koji način Instagram i TikTok kreatorke isprobavaju marokanski karmin koji je oduševio online beauty zajednicu. Međutim, nadamo se da ćemo uskoro i mi biti u prilici da isprobamo ovaj tradicionalan make-up proizvod za sebe.

Foto: Instagram, TikTok screenshot

Učitati još
Zatvori