TikTok nastavlja da postavlja trendove: Šta je unapproachable makeup look?
TikTok nastavlja da postavlja trendove: Šta je unapproachable makeup look?

TikTok nastavlja da postavlja trendove: Šta
je unapproachable makeup look?

Mesecima unazad TikTok zajednica nameće nam brojne trendove pretežno beauty, a neretko i modne. Hiperprodukcija ne jenjava, a baš kada smo pomislili da  se na kratko stišala buka sa društvenih mreža i da će modni mesec ipak biti dominantniji kada su u pitanju predstojeći trendovi, reklo bi se da smo se prevarili. Iako nam ponestaje voće i povrće koje bismo mogli da reinterpeturamo svojim look-ovima, proporcionalno tome ne smanjuju se mogućnosti formiranja novih naziva ne tako novih trendova. Jedan takav je upravo unapproachable makeup look koji predstavlja simbiozu već postojećih beauty talasa koji su zapljusnuli entuzijaste sa društvenih mreža. Ipak, unapproachable makeup look se po nečemu razlikuje od ostalih i upravo to ga čini najpraktičnijim trendom do sada.

Šta unapproachable makeup look čini approachable?

Dosadašnji trendovi nastojali su da nametnu svojevrsna pravila šminkanja ili stilizovanja u zavisnosti da li je u pitanju beauty ili fashion industrija. Najpoželjniji look Hailey Bieber takozvani strawberry makeup trend imao je jasno naznačene korake nanošenja šminke, dok je recimo Pinterest fashion trend iziskivao tačnost prilikom kombinovanja. Suprotno svemu tome, unapproachable makeup look dopušta prilagođavanje senzibilitetu ili pak odavno uspostavljenoj rutini šminkanja.  Ono što bismo do sada nazivali varijacije na temu, sada je postalo pravilo broj jedan.

Tips&Tricks – unapproachable makeup look

Za početak, neophodno je da naglasimo da je unapproachable makeup look namenjen za večernji izlazak i devojke koje jednostavno žele da izgledaju nepristupačno. Razumljivo. A, sada dolazimo do najznačajnije tačke dnevnog reda – pravila bez pravila. Naime, rekli smo da ovaj trend ne zahteva poštovanje određenih pravila, već da je sve neka vrsta interpretacije. Međutim, ipak postoji osnova koje bi trebalo da se drže sve devojke koje se odluče za ovaj izgled. First things first – ajlajner. Oštar, izdužen i crn, nešto poput siren eyes look-a. Takođe, crni kreon na donjoj liniji oka je must, kao i naglašena usta.

@alissajanay1

My version of unapproachable makeup 🫶🖤

♬ original sound - Alissajanay

Foto: Instagram

Video: TikTok

Učitati još
Zatvori