“The Sachel” je nova hit frizura koja će biti svuda ove jeseni
“The Sachel” je nova hit frizura koja će biti svuda ove jeseni

“The Sachel” je nova hit frizura koja
će biti svuda ove jeseni

Ako je suditi po trendovima na Instagramu, već sad imamo hit jesenju frizuru koju ćemo vrlo skoro viđati svuda. Zove se „The Sachel“ i radi se o još jednom hibridnom looku. Naime, ona je kombinacija kultne shag frizure i popularne postepene frizure kakvu je nosila Rachel Green u seriji Prijatelji.

Dosad smo već mogli shvatiti da prolazi sve što je pomalo retro pa nas ne čudi što se i ova frizura nameće kao novi trend. Ona pomalo podseća na sedamdesete i osamdesete, pomalo i devedesete, a najbolje je što nema puno posla oko nje. Što razbarušenija, to bolja.

Klasičnu shag frizuru karakteriše hrpa slojeva i kratkih pramenova koji naizgled ne pripadaju nigde, ali izgledaju savršeno u kombinaciji s dužim slojevima kose. Rachel frizura, ipak, karakteristična je po dužini do ključne kosti i pramenovima koji odlično uokviruju lice.

The Sachel je ono gde se ove dve slavne frizure susreću i mešaju. Ova frizura nježnija je i mekša od buntovničkog shaga, a svejedno je dovoljno divlja da ne bude basic. Pramenovi oko lica ovde su duži, a možete je nositi s klasičnim šiškama ili nekom varijacijom istih.

Za koga je Sachel?

Ova frizura idealna je za sve koji imaju prirodno talasastu ili kovrdžavu kosu. Ako je vaša kosa ravna, ipak ćete imati malo više posla sa stilizovanjem. Ipak, ovakve frizure najbolje izgledaju kada kosa ima teksturu. Osim toga, ako imate tanku ili retku kosu, ova frizura možda nije najbolji look za vas jer šišanje svih tih slojeva daće utisak da je kosa još tanja.

Osim teksture, ovde veliku ulogu igra i boja. Na ovakvoj zaigranoj frizuri odlično izgledaju pramenovi. Oni svemu daju dimenziju i dodatnu dozu opuštenosti. Ako se odlučite za ovu frizuru, možda biste trebali nabaviti i proizvode za stilizovanje. Najviše će vam trebati pena. Ona će kovrdže i talase držati na mestu, a istovremeno će kosi dati i volumen.

FOTO: Instagram

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori