Skincare trik koji svi možemo da priuštimo, a već vam se nalazi u zamrzivaču
Skincare trik koji svi možemo da priuštimo, a već vam se nalazi u zamrzivaču

Skincare trik koji svi možemo da priuštimo, a
već vam se nalazi u zamrzivaču

Došlo nam je leto, a s njim i nepodnošljive visoke temperature. Pokušavamo da se rešimo vrućine na bilo koji način. Zatvoreni smo u klimatizovanom prostoru, ne izlazimo iz mora i pijemo vodu s puno leda. Što ako vam kažemo da kocke leda ne služe samo za osvežavanje u ovim vrućim letnjim danima? Donosimo vam skincare trik s proizvodom koji svako može da priušti – kockom leda.

Face icing – ima li ova tehnika ikakve koristi?

Možda vam ne bi nikada palo na pamet, ali korišćenje leda na licu ima neverovatne i iznenađujuće prednosti. Osim korišćenja uobičajenih skincare proizvoda, trljanje kocke leda po celom području vrata i lica ima ogromne prednosti te može i pospešiti učinkovitost kreme za lice ili bilo kojeg skincare proizvoda koji nanesete posle. I odlična stvar je da bez obzira na tip kože, kocka leda može učiniti čuda.

Supermodeli Kate Moss i Bella Hadid koje lice zaranjaju u činiju s ledom možda su popularizovale ovaj skincare trik, ali trljanje kocke leda po licu nije novost. Face icing beauty trik postojao je još u doba starog Hollywooda kada je i Marilyn Monroe svoj sjaj pripisivala ledenoj vodi. Šta onda to kocka leda može da učini za našu kožu?

 

Lečenje i sprečavanje akni

Jedno od najboljih svojstava leda je protivupalno dejstvo koje pomaže u lečenju i sprečavanju akni. Smiruje i umiruje upaljenu kožu te smanjuje veličinu pora. Takođe smanjuje prekomernu proizvodnju sebuma koji je glavni krivac pojave akni.

Ključ za blistavu kožu

Ne moramo više izdvajati novac na skupe proizvode za negu kako bi postigli blistavu kožu. Nanošenje leda na lice dovesšće to blistavosti jer led poboljšava cirkulaciju krvi i čini kožu sjajnijom. Takođe, trljanje leda pre nanošenja skincare proizvoda pomaže povećanju njihove učinkovitosti. Na primer, krema za lice se bolje upije jer hladnoća leda sužava kapilare.

Smanjene natečenih očiju

Poznato je da led smanjuje bilo kakvu natečenost pa tako i onu na očima. Natečenost očiju nastaje iz raznih raloza, a najčešći su nenaspavanost i naprezanje očiju. Stavite kocku leda na natečene oči i promenu ćete videti u rekordnom roku. Bonus tip je da napravite kocke leda od crne kave kako bi natečenost postala prošlost.

Zbogom podočnjacima

Osim natečenosti očiju, led je dobar i protiv drugih problema područja oko očiju. Tačnije, protiv podočnjaka. Stavljanje kocke leda ispod očiju je možda i najbolji lek protiv podočnjaka. Međutim, rezultati nisu odmah vidljivi. Kako biste se zauvek pozdravili s podočnjacima ovaj trik morate ponavljati nekoliko puta.

Smanjenje bora

Svi starimo i bore su prirodne, ali isto tako je lepo kada efektivno možemo ukloniti znakove starenja s lica. Redovno trljanje kože kockicama leda odličan je način za smanjenje i sprječavanje znakova starenja. Poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže u sužavanju pora na koži.

Prirodan piling kože

U poslednje vreme, kada je reč o skincareu, sve više je naglasak na prirodnim tretmanima. Kocka leda može poslužiti i kao prirodni piling ako je napravite s mlekom. Trljajte lice i vrat kockom leda od mleka jer mlijeko sadrži mlečnu kiselinu koja pomaže u čišćenju svih mrtvih ćelija kože, dok kockica leda poboljšava vašu blistavost i prirodni sjaj.

Foto: Instagram

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori