Puderi sa mat efektom su naši beauty saveznici u vrelim letnjim danima
Puderi sa mat efektom su naši beauty saveznici u vrelim letnjim danima

Puderi sa mat efektom su naši beauty
saveznici u vrelim letnjim danima

Već smo napomenuli da sa promenom sezone trebalo bi da napravimo i reorganizaciju našeg beauty nesesera. U letnjoj sezoni proizvodi sa SPF-om su must. Kao što znamo, letnji meseci donose sunce, visoke temperature i vlagu, što može biti izazov za održavanje svežeg i matiranog izgleda kože. Tokom ovog perioda, koža proizvodi više sebuma kao odgovor na toplotu. Ovo rezultira neželjenim sjajem, posebno kod onih sa masnom ili kombinovanom kožom. Upravo zato puderi sa mat efektom postaju naši nezaobilzni saveznici. U nastavku teksta izdvojili smo naše favorite.

Summer approved

Puderi sa mat efektom formulisani su tako da kontrolišu višak sebuma, smanjujući sjaj i pružajući koži dugotrajan mat izgled. I to čak i u danima sa najtoplijim temperaturama. Sadrže sastojke poput silicijuma, cinka i različitih vrsta glina koji imaju sposobnost da apsorbuju ulje. Idealni su za osobe sa masnom ili kombinovanom kožom, ali ih mogu koristiti i oni sa suvom. Treba napomenuti da je masna koža sklona aknama i ostalim nepravilnostima zbog začepljenih pora. U zimskim mesecima je u redu birati proizvode teške strukture, no leti se preopuručuje da odabir budu proizvodi laganije teksture.

Dugi niz godina, mat puderi su bili dostupni samo u gustim, teškim formulama, što ih je činilo pogodnijim za posebne prilike, noćne izlaske ili zimske mesece. Odnosno, oni koji su služili za potrebe fotografije, više nego za day to day prilike. Na sreću, beauty zajednica je to promenila, te je kreirala pudere sa matirajućim efektom koji dolaze u laganim formulama. I ne govorimo samo o kompaktnim, već i o tečnim puderima. U nastavku teksta, izdvojili smo tečne i pudere u kamenu koji će vašoj koži pružiti mat završnicu. Svako može pronaći odgovarajući. Mali podsetnik – jednom kada ste izabrali odgovarajući, ne zaboravite da pre njegovog koriščenja nanesete hidrantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom od sunca.

Journal finds: Puderi sa mat efektom

Foto: Instagram @kensnation/ Lilly/ Jasmin/ Sephora

Učitati još
Zatvori