Izdvojili smo proizvode za sunčanje uz pomoć kojih ćete dobiti preplanuo ten
Izdvojili smo proizvode za sunčanje uz pomoć kojih ćete dobiti preplanuo ten

Izdvojili smo proizvode za sunčanje uz pomoć
kojih ćete dobiti preplanuo ten

Ne znamo za vas, ali naše misli su već na moru. Kako su se temperature približile tridesetom podeljku, tako naše misli idu u pravcu morske vode, plaže i sunca. Naša For you stranica na Instagramu prepuna je predloga najboljih morskih destinacija, a naš Pinterest nalog slikama najboljih letnjih outfita. S obzirom na to da smo u mislima već otpočeli pripreme za ovogodišnje letovanje, trebalo bi i u praksi obezbediti neke neophodne stvari za letnje putovanje. Proizvodi za sunčanje su upravo jedna od najvažnijih stavki. Popisali smo proizvode za sunčanje uz pomoć kojih ćete ovog leta obezbediti preplanuo ten.

Zaštita od sunca je must

Put do željenog preplanulog i bronzanog tena kože koja pritom ostaje zdrava, nije tako jednostavan. Da bismo postigli takav ten bez oštećenja kože, neophodno je odabrati prave proizvode za sunčanje. Ovo podrazumeva da oni u sebi moraju da sadrže adekvatnu zaštitu od štetnih UVA i UVB zraka. Ultraljubičasti zraci mogu da znatno loše utiču na kožu. UVA zraci prodiru duboko u dermis, odnosno drugi sloj kože, tako uzrokujući oštećenja kolagena i elastina. Ovo dovodi do prevremenog starenja kože, pojave bora i gubitka elastičnosti. Osim toga, mogu uzrokovati pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacijskih fleka na koži. I u najgorem slučaju mogu dovesti do raka kože.

Tanning

S obzirom na to da beauty proizvodi za sunčanje u sebi sadrže nizak faktor zaštite, a nekada i nikakav, pre njihovog nanošenja trebalo bi adekvatno zaštititi kožu. Zato prvo nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, potom nanesete proizvod za preplanuli ten. Kao što smo istakli, prilikom odabira beauty proizvoda za sunčanje trebalo bi birati one koji u sebi imaju barem neki nivo zaštite od sunca. Pored toga, poželjno je birati one koji u sebi imaju sastojke poput beta karotena, prirodne ekstrakte kokosovog ulja ili šargarepe. Ovi sastojci stimulišu proizvodnju melanina, pigmenta odgovornog za tamnjenje. U nastavku teksta smo izdvojili naše favorite.

Journal finds: Proizvodi za sunčanje

Foto: Instagram @jessideoliveira/ Lilly/ Jasmin

Učitati još
Zatvori