Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit
Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit

Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit

Klimatološki smo već debelo zakoračili u jesen, a ako ste među onima koji se ne žele oprostiti od leta, verujemo da čekate onaj kalendarski početak, 23. septembra. Kako bilo, ne sumnjamo da ste već razmišljali o jesenjskom makeoveru i novoj frizuri za novo godišnje doba. Hit jesenske frizure svet su za sebe, ali želimo vam malo olakšati izbor.

Kako bismo u tome uspeli, pitali smo stručnjakinju koji su najveći trendovi ove jeseni. Razgovarali smo s Evelin Benković, vlasnicom salona Evelin, koja nam je istakla koje će se frizure nositi, ali i koje boje kose će biti apsolutni hit u jesenjskim mesecima. Baš kao i u modi, ova jesen označava povratak retro stilova i što se tiče kose.

Hit jesenjske frizure

‘Što se tiče trendova ove jeseni, imamo sleek kosu, ravnu, zalizanu, razdjeljak po sredini i kosa lagano iz uha. Naglašena je monohromatska boja. Znači, jednolični tonovi, odnosno da imamo dubinu na korenu i da je boja jako prirodna. Tu su jako ash, bež hladnije nijanse bez pramenova’, kaže nam Evelin na početku.

I dalje je naglasak na prirodnoj teksturi kose: ‘Apsolutno se nastavlja trend njegovanja prirodnih kovrdži. Baš svi brendovi okrenuti su ka tome, nezi prirodne, autentične, kovrdžave kose’, govori nam.

‘Slojevita šišanja, naglašeni volumen, feniranja na četke kao treća varijanta. Čak lagano nam odlaze talasi vraća nam se feniranje na četku prema unutra i spolja. Ultra trend je to feniranje sa spoljne strane. Takvu frizuru nosila je J.Lo kao i sestre Hadid’, objašnjava i dodaje:

‘Tu je klasično feniranje spolja, recimo bob s wet lookom ili da je kosa sveža, to se može koristiti u večernjim i dnevnim varijantama. Imamo i mullet, šišanja na fudbalerku, to su već sad produžene varijante. Tu je i varijanta produženih repića, recimo Lana Klingor je tako ošišana. Dakle, kratke frizure s otvorenim uhom i repiće oko ušiju i po vratu’.

Evelin nam je otkrila i koje boje će biti hit:

‘Što se tiče farbanja, sviđaju mi se te prirodne puderaste, duboke boje. Sviđa mi se i bakar, obožavam ga i narandžasti tonovi. Volim pramenove i vratili su se babylightsi, nema više ombrea i balayagea, nego imamo fine pramenove koji se rade po celoj kosi.

Tu je i shadow root, dakle dubina na korenu kose pa pramenovi idu od dubljeg korena ka svetlijim vrhovima. I apsolutni trend su topli tonovi, zlatni tonovi, ono što smo imali 90-ih godina, Jennifer Aniston frizura i njeni pramenovi se apsolutno vraćaju’, zaključuje.

FOTO: Instagram (@celiamly, @sydney_sweeney)

 

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori