Oil gritting: Novi viralni beauty trik koji nam pomaže da brzo i efikasno uklonimo neželjene mitisere
Oil gritting: Novi viralni beauty trik koji nam pomaže da brzo i efikasno uklonimo neželjene mitisere

Oil gritting: Novi viralni beauty trik koji nam pomaže da brzo i efikasno uklonimo neželjene mitisere

Ne znamo za vas, ali kada god uočimo neki novi skincare trick na društvenim mrežama, sa oduševljenjem ga prihvatimo. Beauty zajednica nas je mnogo puta odvratila od trošenja bespotrebno mnogo novca na skincare proizvode, i puno puta nam je prikazala dosta beauty trikova. Svesni smo da neretko oni i ne uspevaju, ali zato biramo da vam predstavimo samo one koji ne mogu naškoditi vašoj koži. Jedan od njih je upravno oil gritting. Ovo je novi viralan TikTok beauty hack koji nas uči kako da brzo i lako uklonimo neželjene mitisere, odnosno lojne filamente sa lica. Hajde da vidimo kako se to postiže.

Maske za lice koje služe sa uklanjanje neželjenih crnih tačkica sa lica, neretko nas razočaraju. Iako je na pakovanju često označeno kao 100% efikasno, maske za lice često uklone samo po neku tačku. Trakice za nos koje imaju istu namenu jesu učinkovitije, no, to nije trajno rešenje za uklanjanje neželjenih tačkica. Zato prvo treba shvatiti kako mitiseri  odnosno lojni filamenti, zapravo nastaju. Sebacelni odnosno lojni filamenti se često mešaju sa mitiserima. Najčešće se javljaju na nosu i u predelu brade kada se ulje u porama kože izloži vazduhu i oksidira, što rezultira izgledom crnih tačkica na nosu. Mogu se pojaviti iz više razloga, uključujući prekomerno lučenje sebuma, genetiku, hormonske promene, nepravilnu ishranu, stres i neadekvatnu negu kože. Izuzetno teško je rešiti ih se. Čak i česti odlasci kod dermatologa i kozmetičara ne uspevaju da ih trajno uklone, već se često ponovo pojavljuju. Ipak, odlučili smo se da se kladimo na oil gritting, metodu za uklanjanje lojnih filamenata koju veliča čitava beauty zajednica.

 

@lianachoi_

Using foaming cleanser only is not gonna help! 🥲 I use it morning&evening on dry skin, even non-makeup days! . . #anua #anuacleansingoil #koreanskincare #kbeauty #sebaceous #sebaceousfilaments #blackheadremoval #cloggedpores #congestedskin #acneproneskin #cleanserskincare #bumpyskin

♬ Cake - Soft boy

How to: Oil gritting

Metoda je vrlo jednostavna. First things first – obezbedite kvalitetno ulje za lice. Najbolje bi bilo da to bude u formi umivalice. Sve što treba da uradite je da ga nanesete na predele gde se nalaze lojni filamenti, i taj deo  kože temeljno masirajte pet do petnaest minuta. Lojni filamenti bi trebalo da izbiju na površinu, i tako će biti pogodni za lako uklanjanje. Masaža lica uljem doprinosi blagoj eksfolijaciji i opuštajućem osećaju. Važno je napomenuti, da ukoliko imate osetljivu kožu, ipak bi trebalo da se posavetujete sa dermatologom, pre nego se odlučite za ovu metodu.

Journal finds: Ulja za čišćenje lica

CeraVe hidrantno ulje za čišćenje
Byphasse - Ulje za čišćenje lica
Eveline BEAUTY & GLOW ulje za čišćenje lica
ORJENA True Pure - ulje za čišćenje lica
CLARINS TOTAL - ulje za čišćenje lica

Foto: Instagram @mosonnendecker/ TikTok @lianachoi_

Učitati još
Zatvori