Trend alert: Da li preskačemo maskaru ovog leta?
Trend alert: Da li preskačemo maskaru ovog leta?

Trend alert: Da li preskačemo
maskaru ovog leta?

Pravila su tu da bi se pratila ili kršila, u zavisnosti od toga koga pitate. Ukoliko pitate nas, već znate da gravitiramo ka ovom drugom. Međutim, neka beauty pravila uopšte ni ne pomišljamo da prekršimo, štaviše nikad nismo ni uzimali u obzir da bismo mogli. Upravo je to slučaj za stavljanje maskare, koji je gotovo jedini korak u našim make-up rutinama koji se ne preskače. Ipak, bacili smo oko (pun intended), na neke od naših omiljenih beauty devojaka koje pratimo, i čini nam se da je novi trend na pomolu. Maskara je u više navrata izostala sa make-up izgleda Hailey Bieber u skorije vreme, a kada to ime spojimo sa nekim beauty novitetom, jasno nam je da će masovno „prepisivanje“ uslediti. Ostajemo da se pitamo da li maskaru preskačemo ovoga leta, a ukoliko je odgovor potvrdan, kako najbolje da iznesemo no mascara trend. 

Everything but mascara 

Već neko vreme svedočimo fenomenu preskakanja maskare, i to na make-up izgledima koji sadrže svaki drugi korak. Everything but mascara look je ultimativna sinteza „no make up“ make up izgleda i everyday glam-a. Dok su neke it devojke uveliko naskočile na ovaj talas, drugima ovaj izgled još uvek polako prirasta za srce. U svakom slučaju, ne sumnjamo da ćemo ovaj trend sve češće viđati na beauty zaluđenicama ovog leta, a mi smo ga, priznajemo, već kupili.

Osim effortles osećaja neulaganja previše truda koji odaje, ovaj trend privlači nas iz još jednog razloga. No mascara trend rešava problem svima najomraženijeg procesa skidanja šminke, i čini ga utoliko jednostavnijim. Ne moramo da trljamo oči kako bismo skinuli uporne tragove maskare? Count us in.

How to: No mascara look

Kako bismo najbolje izneli make-up izgled koji ne sadrži maskaru, strateštki stavljamo akcenat na druge delove lica. U ovom slučaju, eye make-up nam ostaje poptuno minimalam. On eventualno može da podrazumeva shimmer na očima ili blago naglašavanje kapka uz svetliju mat braon nijansu. Predlažemo da baza šminke bude na lakšoj strani, i da se fokusiramo na postizanje besprekornog tena. Ono gde svakako možemo da odemo malo jače, jesu upravno usne. Naglašavanje usana omiljenom kombinacijom nude olovke i karmina je nepogrešiv izbor u ovom slučaju, i usne če zapravo biti te koje nose ceo look. Naravno, igranje sa ovim trendom preskakanja maskare će svakako rezultirati u pronalasku najbolje make-up rutine koja odgovara vama, a ovih „pravila“ se možemo tek donekle pridržavati.

Foto: Instagram (@haileybieber, @maanuness)

Učitati još
Zatvori