Nevidljivi slojevi: Najnoviji letnji trend koji daje kosi savršen volumen
Nevidljivi slojevi: Najnoviji letnji trend koji daje kosi savršen volumen

Nevidljivi slojevi: Najnoviji letnji trend
koji daje kosi savršen volumen

Ako razmišljate o šišanju, ali niste baš spremni na dramatičnu promenu, predstavljamo vam najnoviji trend u svetu frizura za leto 2023. „Ghost“ slojevi su tehnika koja se koristi za stvaranje suptilne slojevite teksture u kosi bez gubitka dužine. Tehnika uključuje skraćivanje kose pod uglom, stvarajući meke slojeve koji su jedva vidljivi golim okom, otuda i naziv ghost slojevi. Ideja iza ovih slojeva je stvoriti kretanje i dimenziju u kosi bez promene celokupnog oblika ili dužine kose. U nastavku objašnjavamo sve treba znati o ghost slojevima.

Šta su to ghost slojevi?

Ghost slojevi su suptilan način slojevitosti kose za stvaranje volumena. Ghost slojevi su tehnika nanošenja slojeva za koju se takođe može čuti da se naziva „nevidljivim slojevima“ i pomaže u dodavanju suptilnih slojeva kosi, a da slojevi nužno ne izgledaju tako očigledno. Ova frizura će vam dati vrlo prirodan, svež izgled. Takođe, dodaje volumen vašoj prirodnoj kosi.

Budući da je dužina izostavlje a, a najkraći deo slojeva nije povezan s najdužim u dužini, izbegli ste maksimalno uklanjanje težine kao što biste to učinili u normalnoj tehnici šišanja na stepenasto. Ova tehnika stvarno daje diskretnu prisutnost slojeva i to je razlog zbog kojeg je ovaj trend i dobio naziv nevidljivi slojevi – budući da ih zapravo ne možete videti, manje su očigledni, ali učinkoviti.

Za koji tip frizure su nevidljivi slojevi?

Svako ko želi da doda volumen i teksturu svojoj kosi to može učiniti tehnikom nevidljivih slojeva. Ovakvi suptilni slojevi odlično pristaju tankoj kosi jer stvaraju dodatan volumen i kretanje. Za razliku od drugih tehnika nanošenja slojeva, nevidljivi slojevi koji su suptilniji omogućavaju vrhovima fine kose da ostane punija za razliku od providnih i tankih. Tehnika nevidljive slojevitosti takođe je dobra izbor i na gustoj kosi. Uopšteno, slojevito šišanje guste kose pomaže uklanjanju težine i dodaje dimenziju kosi, a istovremeno zadržava dužinu. Za razliku od drugih tehnika šišanja slojeva, nevidljivi slojevi pomažu u održavanju stvarno zdrave, pune dužine jer se svi slojevi prirodno stapaju s ostatkom kose.

Ko bi trebalo da izbegava nevidljive slojeve?

Stručnjaci su se složili da svaki ko želi da poveća gustoću i stvori iluziju većeg volumena kose može imati koristi, primjećuju da neki ljudi mogu imati manje koristi od nevidljivih slojeva. Žene s kratkom kosom i vrlo kovrdžavom kosom možda bi trebale izbegavati duhovite slojeve. Nevidljivi slojevi su vrlo specifična tehnika. Ako imate veliku količinu guste kose i tražite maksimalno uklanjanje težine, tradicionalna tehnika nanošenja slojeva možda vam više odgovara.

U nastavku donosimo nekoliko različitih stilova frizura kako biste dobili inspiraciju.

Foto: Instagram (@marynalinchuk1, @franckhair)

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori