Da li naked nails trend zaista može da zavlada ovom letnjom sezonom?
Da li naked nails trend zaista može da zavlada ovom letnjom sezonom?

Da li naked nails trend zaista može da
zavlada ovom letnjom sezonom?

Na Tik Toku (a gde bi drugo?) pojavio se još jedan trend koji pretenduje da postane zaista vodeći kada su u pitanju letnji noviteti unutar beauty zajednice. Reč je o takozvanom naked nails izgledu noktiju. Kao što i sam naziv nagoveštava, u pitanju je trend „prirodnih noktiju“ koji naglaša minimalistički pristup kada govorimo o nezi. Fokus se sa odabira boja i dizajna pomera na održavanja zdravih prirodnih noktiju.

Koje su prednosti naked nails trenda?

Iako zvuči čudno da je prirodan izgled noktiju vrsta trenda, a ne nešto što je samo po sebi važno, društvene mreže su dokazale suprotno. Brojni nail art entuzijasti koji su negovali kulturu večitog nanošenja laka za nokte ili pak nadograđivanja istih, sada su okrenuli novi list i u sve većem broju počeli da propagiraju naked nails, bare nails iliti natural nails trend. A šta su zaista njegove prednosti?

Vrlo je jednostavno – nokti leti zahtevaju više pažnje, te je sama nega zahtevnija nego inače. Osetljivi su na sunce, vodu, pa i lakove. Prirodan izgled doprineće povaćanju čvrstine, a smanjenju suvoće nokatne pločice.

@sydneyv.nichols

#stitch with @alix earle the financial and time investment of a biweekly gel mani omg #nakednails #manicure #summertrends

♬ original sound - Sydney

Uvek postoji „ali“

Ali, naked nails trend nije ostao u granicama „prirodnog“ već je iznedrio podvrstu koja imitira prirodan izgled noktiju – hyper-realistic extensions.

Foto: Instagram
Video: Tik Tik, Instagram

Učitati još
Zatvori