Legendarni make-up lookovi iz filmova zbog kojih smo se zaljubili u šminku
Legendarni make-up lookovi iz filmova zbog kojih smo se zaljubili u šminku

Legendarni make-up lookovi iz filmova zbog
kojih smo se zaljubili u šminku

Filmovi i serije nepresušno su vrelo inspiracije za sve ljubitelje šminke. Veoma uticajni u tome su bili filmovi kroz istoriju, a kako bismo to dokazali dovoljno je da spomenemo legendarne obrve Audrey Hepburn, koje mnogi i danas pokušavaju rekreirati.

Filmovi s legendarnim make-up lookovima

Upravo takve legendarne make up lookove iz filmova spremili smo u ovom tekstu. Šminka je ta koja je i nas navela na eksperimentisanje i zbog koje smo zavoleli make up i sve što se s njime može. Na našem spisku našli su se filmovi s klasičnim lookovima i onim nešto avangardnijima.

Uma Thurman kao Mia u filmu Pulp Fiction (1994.)

Pulp Fiction odavno je svrstan među legendarne filmove koje svako u životu mora pogledati. Isto tako šminka Ume Thurman je look koji svako barem jednom treba isprobati. Radi se o klasičnom crvenom karminu i crnom ajlajneru. Tako jednostavno, a tako efektno.

Olivia Newton-John kao Sandy u filmu Grease (1978.)

Nedavno preminula Olivia Newton-John proslavila se upravo ovom ulogom. Na početku filma ona neguje izgled „dobre“ devojke. Večito je u pastelnim haljinicama, a make up je minimalan. U jednom trenu pojavljuje se u zabavnom parku. Nosi legendarnu crnu kombinaciju, kosa joj više nije u repu nego je natapirana, a make up je upečatljiv. Ona takođe nosi crveni karmin, ali ima i snažno naglašene oči. Na njima je siva senka i crni ajlajner.

Barbra Streisand kao Fanny u filmu Funny Girl (1968.)

Barbra Streisand proslavila se svojim specifičnim izgledom, a u ovom filmu oduševila nas je šminka na njenim očima. To nije bio običan cat eye, to je bio dramatičan cat eye koji je savršeno pratio njenu prirodnu liniju oka. Takođe, naglašene su bile donje trepavice dok je ostatak make-upa bio minimalan.

Catherine Zeta-Jones kao Velma Kelly u mjuziklu Chicago (2002.)

Jedna od najpoznatijih uloga ove Velšanke obiležena je legendarnom kratkom crnom kosom i vamp šminkom koja ni u jednoj sceni ne prolazi neprimećeno. Zeta-Jones takođe ovde ima crveni ruž, ali i jako dramatično našminkane kapke. Prava je to definicija smokey eye šminke s jako naglašenim trepavicama.

Jessica Chastain kao Molly u filmu Molly’s Game (2018.)

U ovom filmu genijalno je iskorišćen oblik očiju koji ima Jessica Chastain. U različitim scenama ona, naravno, ima različitu šminku, ali možda najdraža nam je ona gde ima tamnu senku na očima. Ono ima ljubičaste podtonove zbog kojih genijalno do izražaja dolaze njene svetle oči.

jessica chastain, filmovi
IMDb

Beyoncé Knowles kao Deena u filmu Dreamgirls (2006.)

Ogromna kosa karakteristična za šezdesete i upečatljiva senka u boji. Beyonce izgleda senzacionalno u ovoj ulozi, a najdraži look nam je svakako onaj s plavom senkom, izvučenim crnim ajlajnerom i velikim trepavicama.

Marilyn Monroe kao Lorelei Lee u filmu Gentlemen Prefer Blondes (1953.)

Ko bi zaboravio ovaj legendarni beauty trenutak? Marilyn ima svoju prepoznatljivu platinasto plavu frizuru, tanku crtu crnog ajlajnera na kapcima i sjajni crveni karmin. Uz to ima naglašene obraze i definisane obrve. Filmovi, tačnije šminkeri, i danas rekreiraju takav make up.

Jennifer Garner kao Jenna u filmu 13 going on 30 (2004.)

Teško da Jennifer Garner može ne ostaviti utisak s onom „špičastom“ frizurom, šarenom haljinom i jakom šminkom. Međutim, koliko god nam se činilo da u tom looku ništa ne ide jedno s drugim, on je ipak postao legendaran, pogotovo za sve one koji tek kreću sa šminkanjem. Jak roze sjaj, gotovo ekstremno rozi obrazi i šljokice na očima, pa koga to ne bi navelo na eksperimentisanje?

jennifer garner, filmovi
IMDb

Showgirls (1995)

Showgirls su kritičari i gledatelji potpuno pokopali. Neki čak govore i da se radi o najgorem filmu ikad snimljenom, ali šminka iz tog filma postala je kultna. Toliko je dobra da je služila kao inspiracija za Euforiju. Pogađate, make up je eklektičan i prepun šljokica.

Christina Ricci kao Layla u filmu Buffalo ’66 (1998.)

Ricci u ovom filmu ima šminku sličnu onoj Beyonceinoj u filmu Dreamgirls. Nosi plavu senku koje je naneseno i na donji kapak. Takođe ima dramatični crni ajlajner i velike trepavice. Uz to ima nude karmin s narandžastim podtonovima.

Julianne Moore kao Charlotte u filmu A Single Man (2009.)

Julianne Moore u ovom rediteljskom prvencu Toma Forda nosi grafički ajlajner koji neodoljivo podseća na legendarni look manekene Twiggy. Oštra crta ajlajnera nanešena je na pregib na gornjem kapku kao i na donji kapak. Uz to, na kapcima je svetla senka i glumica nosi velike dramatične trepavice.

Audrey Hepburn kao Jo u filmu Funny Face (1957.)

Upravo iz ovog filma dolaze one legendarne obrve s početka teksta. Dok se nakon Breakfast at Tiffany’s Audrey nametnula kao modna ikona, ovde do izražaja najviše dolazi šminka. Debele, izražene, a definisane obrve, debela crna crta ajlajnera, velike trepavice, rumeni obrazi i mat crveni karmin – legendarno.

Mila Jovovich kao Leeloo u The Fifth Element (1997.)

Ovaj film prepun je futurističkih lookova i mode. Jedan od njih je i neon narandžasta kosa koju ima lik koji je tumačila Mila Jovovich. U jednoj od scena ona koristi uređaj za šminkanje koji joj na kapke stavlja ljubičastu senku zbog kojeg do izražaja dolaze njene zelene oči. Uz to ima tanke i svetle obrve i tamnu olovku na gornjem i donjem kapku. Usne su neutralne.

FOTO: IMBd, Instagram

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori