Kreme za ruke koje će zimi duboko nahraniti i zaceliti ispucalu kožu
Kreme za ruke koje će zimi duboko nahraniti i zaceliti ispucalu kožu

Kreme za ruke koje će zimi duboko
nahraniti i zaceliti ispucalu kožu

Svi znamo da naše ruke zimi najviše pate. Hladan i suv vazduh isušuje kožu ruku, a samim time ona je podložnija pucanju koje nekada može biti zaista bolno. Osim što je problem sam taj suv vazduh, tu je i činjenica da mnogo peremo ruke, a najčešće ih ne prosušimo nabolje. Ruke, stoga, treba temeljno obrisati i nakon svakog pranja je potrebno koristite kreme za ruke koje će ih dubinski nahraniti i obnoviti kožnu barijeru naših šaka.

Naravno, gotovo svi mi smo nekad lenji da mažemo ruke nakon svakog pranja, ali zašto ne bismo uvrstili tu malu rutinu u svakodnevicu, ako to znači da ćemo izbeći bolno pucanje kože? Ruke su ipak i među prvim stvarima koje drugi primete na nama, ali čak i ako vam je to nebitno, kožu ruku važno je negovati i iz zdravstvenih razloga.

Nisu sve kreme iste

Naime, kada koža ispuca ona je podložnija i infekcijama, a rukama zaista kroz dan diramo sve i svašta. Setite se samo one drške u javnom prevozu za koju se treba držati. Ili novca kojim plaćate u prodavnici. Sve to prepuno je bakterija i dnevno prolazi kroz mnogo ruku. Zato je sopstvene ruke bitno negovati i čuvati tu kožnu barijeru.

Ipak, svesni smo da sve kreme nisu podjednako dobre. Neke će samo kratkoročno hidrirati kožu, ali će brzo gotovo „ispariti“- kao da ruke nismo ni namazali. Zato, zimi biramo teže, bogatije i masnije kreme. Da, njima treba malo duže da se upiju, ali savršeno će nahraniti naše ruke, zalečiti, a onda i sprečiti pucanje kože.

Pucanje kože ruku još je veći problem ako se borite s ekcemom ili atopijskim dermatitisom. To može biti posebno neugodno i teško za sanirati. Zato smo, prilikom odabira krema za ovaj tekst, pazili da biramo i one koje su pogodne za ljude s takvim kožnim problemima. Kreme koje smo odabrali su nežne, bez suvišnih i nepotrebnih sastojaka, bogate su i hranjive, ugodne teksture koja se upija, ali za sobom ostavlja hidrataciju i mekan osećaj na rukama.

Jouranl preporuka: Kreme za ruke

FOTO: Instagram (@saavan.ritu, @sim.sova),
Ulta, Nordstrom, Chanel, Eucerin, Kihel’s,
L’occitane, Bioderma, Revolve, Cult Beauty

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori